Ενώπιον του εφέτη ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη θα παρουσιαστούν σήμερα οι δυο σταθμάρχες που είχαν βάρδια μέχρι τις 23:00 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και οι οποίοι κατηγορούνται όπως και ο 59χρονος προφυλακισμένος συνάδελφός τους για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Ο σταθμάρχης Π.Κ που έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια του αφήνοντας τον άπειρο 59χρονο σταθμάρχη μόνο του, θα παραδεχτεί, ότι έφυγε νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Θα υποστηρίξει όμως, ότι όπως έκρινε ο προφυλακισμένος σταθμάρχης, μπορούσε να διαχειριστεί τον φόρτο εργασίας.

Ο δεύτερος απογευματινός σταθμάρχης Χ.Π, ο οποίος είναι συμβασιούχος, θα υποστηρίξει ότι το ωράριο του είναι 14:00 – 22:00 και όχι 14:00 – 23:00. Θα καταθέσει, ότι εργαζόταν με μπλοκάκι και δεν έκανε υπερωρίες. O εφέτης ανακριτής θα τα δει όλα και τις βάρδιες και τις εικονικές υπερωρίες, που κάποιοι υποστήριζαν, ότι έπαιρναν οι σταθμάρχες.

O επιθεωρητής του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες και ο οποίος πήρε αναρρωτική άδεια την επόμενη ημέρα της τραγωδίας από γιατρό του νοσοκομείου Βόλου, θα απολογηθεί στις 30 Μαρτίου.

Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι και οι δύο σταθμάρχες που είχαν βάρδια το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου, έπρεπε να φύγουν στις 23:00.

Με πληροφορίες από news.gr