Η μεγαλοψυχία, η γενναιοδωρία, οι σπουδαίες ηγετικές ικανότητες αλλά και η αγάπη για προβολή είναι τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά των Λεόντων. Οι Λέοντες με κυβερνήτη τους τον Ήλιο είναι αυτοί που ζουν για να απολαμβάνουν το παιχνίδι της ζωής και θέλουν να την «γεύονται» στο έπακρο.

Φύσει αισιόδοξοι ζουν για το σήμερα και δεν νοσταλγούν ποτέ το παρελθόν, γι' αυτό και φημίζονται για τις υλικές και χρηματικές σπατάλες για τους εαυτούς τους και για τα άτομα που αγαπούν. Θέλουν να ζουν απόλυτα και «χορταστικά» το «σήμερα» αδιαφορώντας για το αύριο. Είναι γνωστοί για τα όμορφα και ακριβά δώρα που κάνουν, με μεγάλη τους αδυναμία οι αγορές χρυσών αντικειμένων ή κοσμημάτων.

Ο έντονος και ηγετικός χαρακτήρας ενός Λέοντα που αποπνέει δύναμη, σιγουριά, μεγαλοψυχία, περηφάνια και τόλμη είναι «καταδικασμένος» να αποζητά και την επιβεβαίωση αλλά και την επικράτηση στον περίγυρό του. Αυτή η χαρακτηριστική λατρεία για προβολή των Λεόντων και η έντονη δραματουργική τους ψυχοσύνθεση είναι και ο λόγος που είναι το «επίσημο» ζώδιο του ηθοποιού.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην θαυμάσεις έναν Λέοντα για την προσωπικότητά του, καθώς είναι αγαπητοί, τολμηροί, λάτρεις της διασκέδασης, παθιασμένοι, ασυμβίβαστοι και παντελώς ερωτεύσιμοι. Η ανάγκη τους να αποζητούν τη διάκριση, το «μπράβο» και τις τιμητικές διακρίσεις είναι αυτό που μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ και να γίνει μειονέκτημα. «Γκρεμίζεται ο θρόνος τους» αν αποτύχουν στους στόχους τους ή αν χάσουν τη δύναμή τους. Η αποτυχία είναι η αχίλλειος πτέρνα τους και δεν μπορούν να την διαχειριστούν καθόλου εύκολα. Στα πλεονεκτήματα του χαρακτήρα τους, όμως, προστίθεται και η έντονη αυτοκυριαρχία, η οποία τους σώζει πολλές φορές από κακοτοπιές.

Δεν μπορεί να ανεχτεί την απάτη και τα ψέματα στην αγάπη. Επιθυμεί έναν σύντροφο που θα τον θαυμάζει καθώς και ο ίδιος θέλει ο σύντροφός του να είναι αντίστοιχα άξιος θαυμασμού. Στον έρωτα, ο Λέοντας λατρεύει να έχει θαυμαστές αλλά είναι πιστός και αγαπάει με πάθος και έντονο ρομαντισμό όταν κάνει σχέση. Έχει ευαίσθητη καρδιά, άλλωστε, την οποία μόνο κάποιος ξεχωριστός μπορεί να κατακτήσει.

jenny.gr