Πιστή στην παράδοση των επιτυχιών και φέτος, η ομάδα ρομποτικής της πόλης των Τρικάλων Robot Experts προκρίθηκε, μαζί με άλλες 3 ομάδες από Καρδίτσα και Βόλο, στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρομποτικής FLL2024 – MASTERPIECE.

Η προκριματική φάση του διαγωνισμού έλαβε χώρα στον Βόλο, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, στον φιλόξενο χώρο των “Μαγνητών Κιβωτός” της Μητρόπολης. Εκεί, η ομάδα των RobotExperts παρουσίασε την δουλειά της, αγωνίστηκε σε όλες τις κατηγορίες, διασκέδασε, κέρδισε τις εντυπώσεις και έφυγε με το εισιτήριο για τον τελικό στα χέρια της.

Το φετινό project της ομάδας αφορούσε την κατάργηση του γλωσσικού και κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής και ομιλίας. Πιο συγκεκριμένα, κατασκεύασαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, όπως αυτήν της Μηχανικής Μάθησης, επιτρέπει σε έναν κωφό παίκτη να συμμετέχει κανονικά, μεταφράζοντας σε πραγματικό χρόνο την νοηματική γλώσσα σε κείμενο και την ομιλία σε νοηματική.

Οι κριτές, βλέποντας την δυναμική και το επίπεδο του συγκεκριμένο project, το ανέδειξαν ως το καλύτερο project του διαγωνισμού! Αυτό, σε συνδυασμό με την κατάκτηση της 2ης θέσης στην κατηγορία του robot game, στέλνουν ξανά την τρικαλινή ομάδα στην Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Μαρτίου 2024, όπου θα κληθούν να υπερασπιστούν τον περυσινό τους τίτλο (αυτόν του καλύτερου project της Ελλάδας), αλλά και να αγωνιστούν για να κερδίσουν και πάλι την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Ραντεβού στην Θεσσαλονίκη λοιπόν, και πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας Νίκο Γετερίδη, Παναγιώτη Καρανάσιο, Κάτια Καραστεργίου, Σταύρο Μπάνο, Σεραφείμ Παπαναστασίου, Αναστασία Πλακιά, Κατερίνα Τέγου, Κατερίνα Τζίκα και Σεραφείμ Τσιγάρα, και τους προπονητές τους, Επαμεινώνδα Αγγέλη και Κωνσταντίνο Δημητρίου.