Την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, το σχολείο μας υποδέχτηκε 4 εκπαιδευτικούς και 20 μαθητές/τριες από σχολεία της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus + που υλοποιεί το ΑΚΕΘ. Αρχικά έγινε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες τοπικά εδέσματα. Στη συνέχεια προβλήθηκαν βίντεο σχετικά με τη χώρα μας και τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της καθώς και για  τα Μετέωρα και την πόλη των Τρικάλων. Έγινε ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των σχολείων και τα προγράμματα σπουδών και των δύο χωρών.

Ακολούθησε η υλοποίηση μαθημάτων στην Αγγλική γλώσσα, τα οποία παρακολούθησαν οι φιλοξενούμενοι μαθητές/τριες  και εκπαιδευτικοί μαζί με τους Έλληνες μαθητές/τριες. Στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Κλιάφα Βικτωρία πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες γνωριμίας των παιδιών του τμήματος Α2 με τους Τούρκους μαθητές/τριες  με κύριο στόχο την διερεύνηση των κοινών στοιχείων που μπορούν να φέρουν κοντά τους εφήβους δύο διαφορετικών λαών.

Οι μαθητές/τριες  κατασκεύασαν ένα πόστερ και χάρτινες κάρτες, ενεργοποίησαν τις γνώσεις τους στα Αγγλικά με δημιουργικό τρόπο και συνεργάστηκαν αρμονικά για να χτιστεί μια γέφυρα φιλίας και επικοινωνίας μέσω του προγράμματος Erasmus. Ακολούθησε η υλοποίηση ενός μαθήματος Φυσικής από την κ. Παπαβασιλείου Βασιλική. Οι μαθητές/τριες  χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες και συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας, αφού παρακολούθησαν εικονικά πειράματα από το Πανεπιστήμιο του Colorado σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Την επόμενη διδακτική ώρα η φιλόλογος κ. Κανάτα Αθηνά με τους φιλοξενούμενους μαθητές/τριες  και τους μαθητές/τριες  της Γ τάξης «κάθισαν στο ίδιο τραπέζι». Αφού  κάθε  παιδί γνώρισε και σύστησε  το διπλανό του,  μέσω της παρουσίασης  με τίτλο «Lets eat together» αναγνώρισαν  φαγητά, σαλάτες και γλυκά με κοινή ονομασία στις δύο γλώσσες.