Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων επισκέφθηκαν το Μουσείο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Η εκπαιδευτική αυτή εμπειρία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο και αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να εξερευνήσουν την ιστορία, τη λειτουργία της Τακτικής Αεροπορίας και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρει.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εκθέσεις του μουσείου, που περιλαμβάνουν σημαντικά ιστορικά εκθέματα, αεροσκάφη, και αντικείμενα που αναδεικνύουν τον ρόλο της αεροπορίας στην άμυνα και την ασφάλεια.

Μέσα από την εκπληκτική συλλογή του μουσείου, οι μαθητές/τριες εμβάθυναν στην τεχνολογία, τις τακτικές και τις δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν την Τακτική Αεροπορία. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να ανέβουν σε αεροπλάνο Mirage 2000 και σε F 104G.

Ξεχωριστή θέση σ’αυτήν την επίσκεψη είχε η προσομοίωση πτήσης με χρήση της εικονικής πραγματικότητας. Οι μαθητές/τριές με έκπληξη και χαρά «ζήσαν» από κοντά τη διαδικασία πτήσης ενός μαχητικού αεροσκάφους η οποία τους άφησε άφωνους καθώς με αυτόν τον τρόπο αντιλήφθηκαν τη δυσκολία και τη δυναμική αυτού του επαγγέλματος.

Η επίσκεψη περιελάμβανε επίσης παρουσιάσεις από ειδικούς, οι οποίοι μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών, προσφέροντας τους έναν εμπλουτισμένο και εκπαιδευτικό περίπατο στον κόσμο της αεροπορίας.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τέτοια μουσεία αποτελούν σημαντικό κομμάτι του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, καθώς ενισχύουν την ανακάλυψη των ενδιαφερόντων και των δυνατοτήτων των μαθητών/τριών για το μέλλον τους.

Η εμπειρία αυτή συνέβαλε στην ενίσχυση της παιδαγωγικής διαδικασίας και στην προσφορά ενός πλούσιου περιβάλλοντος μάθησης. Το Μουσείο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα είναι ένας πολύτιμος πολιτιστικός πόρος που προσφέρει εκπαιδευτική αξία και εμπειρίες που εμπλουτίζουν τους δρόμους για το μέλλον των μαθητών/τριών.

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων "συγχαίρει τους μαθητές/τριες για το ενδιαφέρον τους και την άψογη συμπεριφορά τους και εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους υπαλλήλους του Μουσείου για την εξαιρετική φιλοξενία και ξενάγηση που παρείχαν. Επίσης ευχαριστεί και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς κ. Μανώλη, κ. Παπαγιαννούλη και κ. Τζιοβάρα που οργάνωσαν και υλοποίησαν αυτήν την επίσκεψη και χάρισαν αυτήν τη πολύτιμη και μοναδική εμπειρία στα παιδιά μας".