Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καλεί τα εργατικά σωματεία, τους εργατοϋπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, αγρότες, τους μαζικούς φορείς και όλο το λαό να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνεται την Κυριακή 21 Απρίλη 2024 και ώρα 6.30 μ.μ. με αφετηρία από την πλατεία της Αγίας Μονής “Δημήτρης Μητροπάνος” και τερματισμό την πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου στις 8 μ.μ. θα γίνει και  η ομιλία. Η Πορεία εντάσσεται στην Πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική δράση της ΕΕΔΥΕ και  συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης στις 21 Απριλίου 1963. 

Για τη διευκόλυνση των ειρηνοδρόμων θα δρομολογηθεί με δωρεάν προσφορά από το Αστικό ΚΤΕΛ Λεωφορείο που θα αναχωρήσει από την Κεντρική Πλατεία στις 6.00 μ.μ. 

Συμβολικός αγώνας δρόμου 

Την ίδια μέρα Κυριακή 21 Απρίλη σε συνεργασία με τον Φοιτητικό Σύλλογο ΤΕΦΑΑ θα διεξαχθεί συμβολικός αγώνας δρόμου ¨Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30 μ.μ. από το Κολυμβητήριο και Τερματισμό στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου θα έχει καταλήξει και η πορεία Ειρήνης. Τηλ. Συμμετοχών 6974554322. 

Οι πολεμικές εστίες στην περιοχή που φέρουν τη σφραγίδα της επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ κι έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση. Η εν εξελίξει γενοκτονία κατά του λαού της Παλαιστίνης, οι ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία και στο Λίβανο, οι τεταμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα στρώνουν το έδαφος για γενίκευση του πολέμου.

Η ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα μαζί με την ανάληψη από την ελληνική πλευρά ρόλου συντονιστή στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ προειδοποιούν για μεγάλους κινδύνους τον ελληνικό λαό.

Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να εξωραϊσουν τον χαρακτήρα του, παρουσιάζοντάς το ως δήθεν παράγοντα «ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας» και την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας ως όφελος για το λαό μας. Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας και επεκτείνονται έχουν παίξει βρώμικο ρόλο κατά των λαών σε δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να παίζουν, στοχοποιώντας τον ελληνικό λαό”.

Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (4 Απριλίου 1949), που σε όλη την ιστορία του ευθύνεται για το μακέλεμα δεκάδων λαών, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση.

- Καμιά στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων.

- Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου από τη Θεσσαλία και τη χώρα ολόκληρη.

- Να εκφράσουμε πιο δυναμικά και μαζικά  την Αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό.