Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, την άμεση ανάγκη να επεκταθούν τα σχολικά γεύματα στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της Θεσσαλίας και οπωσδήποτε σε αυτά των περιοχών που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τις πρόσφατες πλημμύρες στους Νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Λάρισας.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθεσαν σήμερα 20 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, αναφορικά με την ανάγκη στήριξης με σχολικά γεύματα των μαθητών και των οικογενειών τους στη Θεσσαλία.

Τα σχολικά γεύματα έχουν κριθεί ως ένα επιτυχημένο μέτρο που καθιέρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το 2016 και το οποίο έχουν ανάγκη ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως είναι οι μαθητές και οι οικογένειές τους που έχασαν ολοσχερώς κάθε πηγή εισοδήματος στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σχολικά γεύματα το 2022-23 διανέμονταν μόνο σε 20 από τα 77 Δημοτικά Σχολεία και σε κανένα Νηπιαγωγείο. Κι ενώ μόλις προχθές υπογράφηκε η νέα Κ.Υ.Α. Αρ. Φύλλου 5620/22-9-2023 για τα σχολεία που θα λάβουν γεύματα το νέο έτος 2023-24, δεν προστέθηκε ούτε ένα σχολείο στο Νομό Τρικάλων, παρόλο που έχει χτυπηθεί ανεπανόρθωτα από τις πλημμύρες.

Κανένα σχολείο δεν εντάχθηκε από τους Δήμους Φαρκαδόνας, Πύλης και Μετεώρων. Ούτε καν τα σχολεία των χωριών που έχουν πληγεί καθολικά από τις φονικές πλημμύρες, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως αυτό των Μ. Καλυβίων.

Γι’ αυτό, καλούνται οι κ.κ. Υπουργοί να απαντήσουν, γιατί δε μεριμνούν ώστε να διανέμονται τα σχολικά γεύματα από την πρώτη μέρα των μαθημάτων, αν προτίθενται να εκδώσουν νέα συμπληρωματική ΚΥΑ κι αν θα επεκταθούν τα γεύματα στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία της Θεσσαλίας και κατ’ ελάχιστον στις πληγείσες περιοχές.