Ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με τα 57 θύματα.

Σήμερα απολογείται ο τρίτος κατηγορούμενος, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που όρισε τις βάρδιες στο σταθμαρχείο της Λάρισας για τον μήνα Φεβρουάριο και αμέσως μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα βγήκε σε αναρρωτική άδεια.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αντιμετωπίζει κατηγορίες συνυπαιτιότητας με τον σταθμάρχη που είχε βάρδια την ώρα του δυστυχήματος στα Τέμπη, ο οποίος και έχει προφυλακιστεί.

Ο επιθεωρητής δηλώνει αθώος, λέγοντας πως ναι μεν έβγαλε αυτός τις βάρδιες, ωστόσο την τελική έγκριση τη δίνουν ανώτεροί του, και συγκεκριμένα δινόταν από τον διευθυντή κυκλοφορίας που έχασε τη ζωή του στο αυτοκινητικό δυστύχημα την περασμένη εβδομάδα. Αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα το οποίο θα είναι 80 σελίδων.

«Αρνείται προφανώς τις κατηγορίες. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Εν ευθέτω χρόνω θα εισφέρουμε πολλά στοιχεία και σίγουρο είναι ότι την Πέμπτη στην απολογία του δεν πρόκειται να κρύψει τίποτα και θα κάνει θα πει αυτά που πρέπει να πει. Η άποψη μας και επ’ αυτής της κατηγορίας είναι ότι προφανώς δεν υπάρχει ούτε αμέλεια τουλάχιστον για τον άνθρωπο αυτό» έλεγε πριν μερικές ημέρες ο δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας.

Με την κατάθεση του επιθεωρητή κλείνει ο πρώτος κύκλος καταθέσεων των πιθανών συνυπευθύνων τους οποίους κάλεσε ο ανακριτής για κατάθεση.

Με πληροφορίες από newsbreak.gr