Σύμφωνα με τα νέα ανησυχητικά δεδομένα αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σημειώθηκε χθες -και γενικότερα τις τελευταίες ημέρες- στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης με 757 νέα κρούσματα και στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας με 506 νέα κρούσματα.

Σημαντικότερη αύξηση των νέων εισαγωγών είχαμε γενικότερα εκτός από την Κρήτη και στην Αττική.

Ταυτόχρονα εντοπίζεται σαφής μετατόπιση των νέων κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και κυρίως στους άνω των 65 ετών.

Στις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Γρεβενών, Δράμας, Κοζάνης, Πρέβεζας, Σερρών και Τρικάλων, μάλιστα, τα μισά από τα νέα κρούσματα αφορούν σε άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών.

Αύξηση των κρουσμάτων σημειώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε στις περιφερειακές ενότητες Έβρου, Πιερίας, Θεσπρωτίας, Αρκαδίας, Φθιώτιδας, Ροδόπης και Σερρών.

Επίσης, αυξημένα περιστατικά καταγράφηκαν και σε περιοχές της Αττικής όπως είναι ο βόρειος τομέας Αθηνών και η δυτική Αττική.

Παράλληλα καταγράφεται σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα σε 8 από τις Περιφερειακές ενότητες με σημαντική αύξηση στην Αττική, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης αλλά και στα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη.

iatropedia.gr