Μια σειρά από ενδιαφέροντα σεμινάρια για την τρούφα, θα γίνουν κατά τη διάρκεια της 1ης Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας στην Καλαμπάκα, από 8 έως 11 Ιουνίου 2023.
Στα σεμινάρια αυτά, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν όλα τα μυστικά της (καλλιέργεια, εύρεση με σκυλιά, μαγειρική κ.α.).
Συγκεκριμένα:
Την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 19:00 στην Αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», η κα Νόλα Κατερίνα και ο κ. Μυλωνάς Βασίλης, καλλιεργητές τρούφας, θα μιλήσουν για το πως καλλιεργείται η τρούφα, τα οφέλη και οι προοπτικές της, ενώ ο κ. Χρήστος Πλεσιώτης, εκπαιδευτής σκύλων και τρουφοκυνηγός, θα μιλήσει για την εκπαίδευση των τρουφόσκυλων, την αξία τους κ.α.
Το Σάββατο, στις 18:45 στην ίδια αίθουσα, ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας και κ. Βασίλης Καουνάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ίδιας οργάνωσης, θα μιλήσουν για τη μανιταρογνωσία στην Ελλάδα, καθώς και για τις τρούφες στη χώρα μας.
Το Σάββατο, επίσης, στις 18:00 στο ξενοδοχείο Divani, θα γίνει εκδήλωση-σεμινάριο με θέμα: ”Το μανιτάρι και η τρούφα στη ζωή μας”.
Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται αποκλειστικά στους σεφ των εστιατορίων και ξενοδοχείων της Περιφέρειας Τρικάλων. Στην εκδήλωση αυτή, η κα Όλγα Γκορτζή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα μιλήσει για τη διατροφική αξία και τα οφέλη της τρούφας και των μανιταριών.
Στην ίδια εκδήλωση, ο κορυφαίος Έλληνας σεφ κ. Λευτέρης Λαζάρου, θα κάνει επίδειξη μαγειρικής τρούφας και μανιταριών και θα συνομιλήσει με τους παριστάμενους, με βάση το θέμα της εκδήλωσης αυτής.
Είναι προφανές, ότι τα σεμινάρια αυτά έχουν πολλά να δώσουν στους συμμετέχοντες, γι’ αυτό και η συμμετοχή προβλέπεται μεγάλη. Γίνεται δε φανερό, ότι η Γιορτή δε σημαίνει μόνο διασκέδαση, αλλά και γνώση.