Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας με το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας να ζητά άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λ. Αυγενάκη. 

Αναλυτικά:

"Κ. Υπουργέ ως νεοεκλεγέν ΔΣ της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας κληθήκαμε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις για τους κτηνοτρόφους.

Καταστάσεις που υπονομεύουν το επάγγελμα του κτηνοτρόφου και την επιβίωσή του.

Πιο συγκεκριμένα :

1) Πληρωμές ενισχύσεων προς τους κτηνοτρόφους. Ποτέ ξανά δεν είχαμε τέτοια απώλεια στις ενισχύσεις που λαμβάνουμε με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοί μας να μην μπορούν να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις τους.

Είναι απαράδεκτο να έχει ξεκινήσει η νέα ΚΑΠ και να μην έχει δοθεί στους κτηνοτρόφους ένα επίσημο έγγραφο που να αναφέρει τι επιδοτήσεις θα λαμβάνουν καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της ΚΑΠ. Οι υποσχέσεις ότι αυτήν την ΚΑΠ δεν θα χαθούν χρήματα από τους κτηνοτρόφους έχουν μείνει υποσχέσεις και πολλοί κτηνοτρόφοι έχουν χάσει χρήματα.

Δεν είναι δουλειά μας να ψάχνουμε να βρούμε ποιος φταίει, το υπουργείο ή ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Η δικιά μας η δουλειά είναι να είμαστε στα κοπάδια μας 365 μέρες και να παράγουμε τα προιόντα μας. Η δικιά σας η δουλειά είναι, αφού λέτε ότι εξασφαλίσατε τα ίδια χρήματα με την προηγούμενη ΚΑΠ, να τα δώσετε στους κτηνοτρόφους.

2) Για τον μήνα Νοέμβριο που πέρασε οι τιμές στο πρόβειο γάλα κυμαίνονται από 1,50€ έως 1,70€ το κιλό. Είναι η πρώτη φορά που Δεκέμβριο μήνα δεν έχουν δοθεί ακόμα τελικές τιμές στους κτηνοτρόφους για το γάλα και οι γαλακτοβιομήχανοι τιμολογούν μόνοι τους. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια έντονη προσπάθεια από αρκετούς γαλακτοβιομήχανους να ρίξουν την τιμή προς το κάτω όριο.

Πρέπει άμεσα το υπουργείο να κάνει ελέγχους καθώς χιλιάδες ζώα έχουν πνιγεί στην Θεσσαλία στην κακοκαιρία Daniel με αποτέλεσμα μεγάλη ποσότητα γάλακτος να λείπει. Η πτώση τηςτιμής του γάλακτος στα 1,50€ όπως πολλοί γαλακτοβιομήχανοι θέλουν θα μας βρει απέναντι γιατί τίθεται θέμα επιβίωσης.

3) Πολλά προβλήματα υπάρχουν στους πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους που σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας."