Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα σε θέματα έρευνας αναλαμβάνει η Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευτυχία Ασπροδίνη.

Η κ. Ευτυχία Ασπροδίνη είναι Καθηγήτρια Φαρμακολογίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος άδειας εξάσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας).

Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας του Ιατρικού Κλάδου του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Γκάλβεστον και εργάσθηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στα Τμήματα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου της Ουαλίας στο Κάρντιφ, με ερευνητικό ενδιαφέρον στους μηχανισμούς επιληπτογένεσης.

Το 1994 εκλέχθηκε στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως Επίκουρος Καθηγήτρια στο γνωστικό αντικείμενο «Φαρμακολογία» και υπηρετεί έκτοτε στο εν λόγω Τμήμα με ερευνητικά ενδιαφέροντα που εστιάζονται στη βασική έρευνα που αφορά στον εγκέφαλο και στην κλινική έρευνα που αφορά στη φαρμακοκινητική.

«Με μεγάλη χαρά και τιμή αποδέχθηκα την πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Δ. Κουρέτα για τη θέση Συμβούλου Έρευνας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που έδειξε ο Περιφερειάρχης στο πρόσωπό μου και να δηλώσω ότι είμαι αποφασισμένη να προσφέρω, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου, στην υλοποίηση των στόχων της θέσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε η κ. Ασπροδίνη, μετά τη συνάντηση της με τον Περιφερειάρχ