Η συγκρότηση μετώπου για την υλοποίηση του σχεδίου διαχείρισης λεκάνης απορροής τη Θεσσαλίας, που προβλέπει και τη μεταφορά 250 εκατ. κυβικών μέτρων από τον Αχελώο και μέσω του φράγματος της Συκιάς, είναι το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιείται σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα.

«Δεν θα αναβιώσουμε την μάχη των περασμένων δεκαετιών για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας, λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση.

Σε άλλο σημείο, υποστήριξε ότι «πλέον δεν μιλάμε για εκτροπή του 20% των νερών του Αχελώου. Ζητάμε την μεταφορά μόλις του 5%, όπως προβλέπει και ο νόμος του 2024. για τη διαχείριση της λεκάνης απορροής.

Θέλουμε να ξέρουμε την πρόθεση της κυβέρνησης για το θέμα προκειμένου να γνωρίζουμε πόσο νερό θα έχουμε να διαχειριστούμε στη Θεσσαλία.»

Στην σύσκεψη συμμετέχουν οι βουλευτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δήμαρχοι επιστημονικοί φορείς (ΤΕΕ/ΚΔΘ, ΓΕΩΤΕΕ/ΚΕ, Γεωπονικοί Σύλλογοι κ.α.) καθώς και εκπρόσωποι ομοσπονδιών και αγροτικών φορέων.

Αρης Ψύχας (ertnews.gr)