Στα μέσα του επόμενου μήνα αναμένεται να λειτουργήσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, η κατασκευή της οποίας βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο.

Με την Κλινική να βρίσκεται σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης σε χώρους, που κάποτε λειτουργούσε η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής, οι χώροι της Παιδιατρικής έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο με πολλαπλές χρηματοδοτήσεις, σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης μιας κλινικής πρότυπο όχι μόνο για τον χώρο της 5ης ΥΠΕ αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Οι εργασίες σε όλα τα μέτωπα κινούνται με ραγδαίους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει αισιοδοξία για ολοκλήρωση των έργων σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και κάποιοι παράγοντες να μιλούν ήδη για εγκαίνια μετά τις ευρωεκλογές.

Το πρώτο και σημαντικότερο έργο αφορά στην κατασκευή της ΜΕΘ Παίδων (διαμόρφωση χώρων – ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κ.λπ.) με αποκλειστική δωρεά της οικογένειας Ξενοφώντα Καντώνια. Οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και εντός του μήνα αναμένεται η τοποθέτηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που έχει ήδη παραληφθεί από πέρυσι.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η διοίκηση της Παιδιατρικής Κλινικής εκτιμά ότι εφόσον οι εργασίες κυλήσουν ομαλά και σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα θα βγει πρόγραμμα εφημεριών για τη ΜΕΘ Παίδων από τα μέσα Ιουνίου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τις υπηρεσίες υγείας στον χώρο της Κεντρικής Ελλάδας.

Θα είναι μάλιστα η μοναδική Παιδιατρική Κλινική στην Ελλάδα που θα διαθέτει ταυτόχρονα ΜΕΘ και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Δημήτρη Κατσανάκη, Ελευθερία)