Μια εκπληκτική παιδική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κατά πρώτο λόγο τα παιδιά της Πηγής, συνοδευόμενα από τους γονείς τους την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 11.30 στην αίθουσα Πολιτισμού και κοινωνικών εκδηλώσεων στην πλατεία της Πηγής, με τίτλο «Ο Ραφτάκος των λέξεων» από την θεατρική ομάδα (Μικρός Νότος) του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδώρου.

Παρόν ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας που έκανε και τον σχετικό χαιρετισμό κ. Απόστολος Κερασοβίτης, καθώς και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού –Παιδείας –Τουρισμού κ. Μαρίνα Πανάγου.

Η δεύτερη παράσταση ανέβηκε με το ίδιο έργο και στην Πύλη στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης την ίδια ημέρα στις 19.30, με την παρουσία αρκετών παιδιών πάντα συνοδευόμενα από τους γονείς τους όπου για μία περίπου πέρασαν ένα ευχάριστη βραδιά, από τους συντελεστές της παράστασης απέδωσαν με τον καλλίτερο τρόπο την δύναμη των λέξεων ,της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και την ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Επίσης χαρακτηριστικό της παράστασης ήταν πλούσια σκηνικά τα κουστούμια σε συνδυασμό με την ομορφιά των χρωμάτων, η ζωντανή μουσική ,η κίνηση, διάδραση –παντομίμα δημιούργησαν μια χειροπιαστή παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη για τους μικρούς και μεγάλους που την παρακολουθούσαν.

Για την ιστορία κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός, μοναδικός όχι επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή αυτός ο ράφτης έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις.

Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις για κάθε ένα κάτοικο ξεχωριστά και έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τις ζέστες και το καλοκαίρι πιο δροσεροί, ο καιρός όμως περνούσε, η πόλη μεγάλωσε και οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον ραφτάκο.

Και έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούργια ρούχα τους δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

Την παραπάνω εκδήλωση οργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας –Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μια προσφορά προς τα παιδιά των πλημμυροπαθών περιοχών, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης –Τμήμα Πολιτισμού, την Δημοτική Κοινότητα Πύλης και την Δημοτική Κοινότητα Πηγής.

Χαιρετισμό έκανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρίνα Πανάγου ενώ παρευρίσκοντο και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλης κ. Αλέξανδρος Τζιουβάρας.