Αέρας στα πανιά του Κωνσταντίνου Παπαευθυμίου, επίδοξου διεκδικητή της προεδρίας του Επιμελητηρίου Τρικάλων, η χθεσινή παρέμβαση (trikalalavoice.gr) του Τάκη Σαράντη - εκ των ιδρυτών του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία μαζί με τον αδερφό του Μιχάλη.

Ο γνωστός βιομήχανος υπήρξε και ο ίδιος πρόεδρος του φορέα (1997 – 2004) αφήνοντας μάλιστα διάδοχό του τον νυν πρόεδρο Βασίλη Γιαγιάκο τον οποίο στήριξε σθεναρά για να εκλεγεί. Θητεία νοικοκυρεμένη αυτή του Σαράντη, χωρίς περιττές σπατάλες, και με σημαντικό κομπόδεμα στο ταμείο όταν παρέδωσε. Η χθεσινή του δήλωση αίρει την εμπιστοσύνη στον Γιαγιάκο, ο οποίος συνεχίζει να είναι υποψήφιος έχοντας συμπληρώσει 21 χρόνια στο τιμόνι του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Τους λόγους εξηγεί ο ίδιος ο Σαράντης:

“Το δαχτυλίδι που δόθηκε τότε στον Βασίλη Γιαγιάκο παρακρατήθηκε με τρόπο που δεν έπρεπε. Θεωρούσα πάντοτε και πιστεύω σταθερά ότι δυο πλήρεις θητείες σε έναν φορέα είναι αρκετές και σου δίνεται ο χρόνος να κάνεις τις παρεμβάσεις σου και να αφήσεις το στίγμα σου. Από εκεί και μετά δημιουργούνται καθεστωτικές αντιλήψεις. Αν δεν πετύχεις κάτι σε 8 χρόνια, δεν θα το πετύχεις ούτε σε 800. Στο Επιμελητήριο Τρικάλων είδαμε, τα τελευταία ειδικά χρόνια, να απομακρύνονται γνωστοί και πετυχημένοι επιχειρηματίες και να αρνούνται να συμμετάσχουν στις διαδικασίες καθώς επικράτησε ένα προεδρικοκεντρικό σύστημα. Αυτό θα έπρεπε να θορυβήσει τους διοικούντες. Το Επιμελητήριο θα πρέπει να είναι εδώ ως φορέας για να αγκαλιάζει τους πάντες, να δίνει λύσεις και να χαράζει την αναπτυξιακή πολιτική για τον τόπο μας”.

Τι άλλο να πει…

Από τη στήλη kampos Land, Kosmos newspaper, Larissa By Kostas Tolis