Πυκνό χιόνι πέφτει από τα ξημερώματα σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Τρικάλων, από τα 700 μέτρα και πάνω, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων έχουν αναλάβει υπηρεσία και προχωρούν σε συνεχής αποχιονισμούς με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Το ύψος του χιονιού φτάνει τα 30 εκατοστά από την Ελάτη και πάνω, τα 40 εκατοστά στην περιοχή των Στουρναρέικων και τα 60 εκατοστά στον Ασπροπόταμο. Χωριά της περιοχής του Ασπροποτάμου έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ νωρίς το πρωί αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ρευματοδότησης και στην περιοχή της Ελάτης - Περτουλίου. 

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση- χαμηλές θερμοκρασίες), που επικρατούν στις ορεινές περιοχές του Δήμου Μετεώρων και καθιστούν επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, δεν λειτουργούν σήμερα οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Προσχολικής Αγωγής σε Χρυσομηλιά, Παναγία και Ασπροκλησιά.

Επίσης έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στον δρόμο Τρικάλα – Γιάννενα, Τρίκαλα – Γρεβενά, Τρίκαλα – Άρτα και Καρδίτσα – Άρτα.