Την πρώτη απώλεια βαθμών στο φετνό πρωτάθλημα είχαν τα Τρίκαλα κόντρα στον Αιγιναικό με τον οποίο αναδείχτηκαν 0-0 στο στάδιο. Οι «κυανέρυθροι» έχασαν την ευκαιρία να μείνουν πρώτοι στην βαθμολογία αν κέρδιζαν αφού νωρίτερα η Αναγέννηση Καρδίτσας είχε αφήσει βαθμούς στην Ζάκυνθο.

Η αλήθεια είναι ότι αν τα Τρίκαλα έδειχναν από την αρχή του αγώνα την μαχητικότητα και την αυταπάρνηση του τελευταίου δεκαλέπτου το αποτέλεσμα θα ήταν πιθανότατα διαφορετικό. Προς το τέλος αρχικά ο Νίκος Σκόνδρας και εν συνεχεία ο Γιάννης Σκόνδρας που πέρασε σέντερ φορ στο τέλος έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για το γκολ με τον πορτιέρο Κουγιουμτζόγλου να πιάνει τα άπιαστα!

Στα λεπτά εκείνα τα Τρίκαλα διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι πάνω στον Αλεξίου το οποίο ο Καρδιτσιώτης ρέφερι Μαργιόλης δεν έδωσε.

Ωστόσο τα Τρίκαλα κινδύνεψαν και κάμποσες φορές στις κόντρα επιθέσεις του πολύ καλού Αιγινιακού και σε δύο ή τρεις περιπτώσεις ο Γκέκας ενήργησε σωτήρια.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους περισσότερους φιλάθλους να χειροκροτούν για την προσπάθεια αλλά υπήρξαν και κάμποσοι που διαμαρτύρονταν και έβριζαν με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να έχει και χοντρό λεκτικό επεισόδιο με τον νέο πρόεδρο Στέλιο Μπέκα.

Το πρωτάθλημα όμως τρέχει. Τα Τρίκαλα πρέπει πάραυτα να ανασυνταχτούν για το επόμενο καθοριστικό παιχνίδι με τον Τηλυκράτη στην Λευκάδα.

Παθητικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο

Χωρίς ιδιαίτερη διάθεση τα Τρίκαλα μπήκαν στο παιχνίδι βρίσκοντας τα δύσκολα απέναντι στον καλά οργανωμένο Αιγινιακό που έψαχνε το γκολ στις αντεπιθέσεις.

Στο 18’ έχασε και την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου όταν ο Γκέκας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Μαργαρίτη. Τα Τρίκαλα απείλησαν για πρώτη φορά σοβαρά στην εκπνοή του ημιχρόνου όταν ο Σαμαντάς έκανε μία από τις γνωστές επελάσεις του, βγήκε απέναντι στον Κουγιουμτζόγλου ο οποίος έπεσε με αυτοθυσία στα πόδια του και απέκρουσε…

Καλύτερα στην επανάληψη

Τα Τρίκαλα ήταν καλύτερα στην επανάληψη. Είχαν κατοχή, είχαν ενέργεια αλλά δεν απειλούσαν. Ο Αιγινιακός ήταν αυτός που έχασε τις πρώτες ευκαιρίες. Στο 55’ ο Γκέκας έδιωξε σωτήρια προ του Μιτακίδη μετά απο φοβερή ενέργεια και σέντρα του Χατζηκωνσταντίνου

Στο 75’ νέα καλή στιγμή για τον Αιγινιακό. Σε γρήγορη αντεπίθεση ο Κακατάσιος πάσαρε στον Μαργαρίτη ο οποίος απο την καρδιά της άμυνας σούταρε ψηλά άουτ.

Τα Τρίκαλα απάντησαν στο 82’ με διπλή ευκαιρία. Μετά απο σουτ του Νίκου Σκόνδρα ο Κουγιουμτζόγλου έδιωξε σε κόρνερ απο το οποίο και πάλι ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ!!!

Στο 85’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αιγινιακό ξανά!!! Ο Γκέκας είπε όχι σε σουτ του Παρδάλη μέσα απο την περιοχή!!!

Ο Γιάννης Σκόνδρας ήταν αυτός που αρχικά σούταρε άουτ από εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή ενώ στις καθυστερήσεις ένα σουτ που εξαπέλυσε αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Κουγιουμτζόγλου.

Στο σημείο εκείνο τα Τρίκαλα ζήτησαν και πέναλτι σε ανατροπή του Θέμη Αλεξίου που δεν δόθηκε…

Ο Καρδιτσιώτης Δημήτρης Μαργιόλας ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης. Βοηθοί του οι κ.κ. Καλογριανίτης (Καρδίτσας), Μπουρονίκος (Λάρισας).. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Παρδάλη, Μιτακίδη, Προβατίδη του Αιγινιακού και Κωστόπουλο, Σκούπρα, Πατρώνη των Τρικάλων

ΑΟ Τρίκαλα (Νίκος Μανούρας): Γκέκας, Σκούπρας, Σινγκ, Καρατάσιος (8’ λ.τρ. Κατσαντώνης), Γιάννης Σκόνδρας, Κωστόπουλος (58’ Αμπντελά), Ισαακίδης (58’ Βλιώρας), Σαμαντάς (80’ Πατρώνης), Λουκάς (80’ Μπρατντίτσας), Νίκος Σκόνδρας, Αλεξίου

Αιγινιακός (Σωτήρης Ζιώγας): Κουγιουμτζόγλου, Κακατάσιος, Δαραής (85’ Πορφυρίδης), Κιρκλιανίδης, Μιτακίδης, Παρδάλης (88’ Τασιώνας), Βασίλης Χατζηδίμπας, Δελιόπουλος (46’ Κώστας Χατζηδίμπας), Ροντρίγκεθ (80’ Ξυδούς), Χατζηκωνσταντίνου, Μαργαρίτης (80’ Προβατίδης)

sportrikala.gr