Ένα τριήμερο γεμάτο με πολιτιστικές, μουσικές και αθλητικές δράσεις διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, για άτομα με αναπηρία και την προσβασιμότητά τους στη μουσική και στον πολιτισμό.

Οι δράσεις έχουν τίτλο «Πολιτιστικοί διάλογοι συμπερίληψης και αλληλεγγύης», υλοποιούνται με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

. Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 19.00, διεξαγωγή αγώνα μπάσκετ 3x3 με αναπηρικά αμαξίδια στην πλατεία Μακαρίου, στο παλαιό Δεσποτικό. Στον αγώνα θα συμμετέχουν αθλητές από τις ομάδες του Αστέρα Τρικάλων και του Συλλόγου Α.Σ Ολυμπιάδα ΑΜΕΑ Λάρισας).

. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 19.00 θα διεξαχθεί μεγάλη συναυλία στο υπαίθριο Δημοτικό θέατρο στο φρούριο με τη συμμετοχή των

∙ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Δήμου Τρικκαίων

∙ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Με αγάπη»

∙ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Αγία Άννα»

∙Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων

∙ΚΔΗΦ «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.

∙Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Στη συναυλία θα συμμετέχουν: η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, υπό την διεύθυνση των αρχιμουσικών κ. Μαίρης Μητσοπούλου και Μαρίας Παναγοπούλου. Ερμηνεύουν οι τραγουδιστές Θοδωρής Τσάτσος και Αντωνία Βισβίκη.

Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Σταύρου Ξαρχάκου και άλλων. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η κ. Θεοδώρα Σαργιώτη, Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων.

.Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί μουσικός περίπατος, τριών χιλιομέτρων, προς τιμή των τρικαλινών δημιουργών Β. Τσιτσάνη, Α. Καλδάρα, Κ. Βίρβου, Δ. Μητροπάνου. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου στο κέντρο της πόλης (με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Εθνικής Αντίστασης), θα λάβουν χώρα πολλές μουσικές εκπλήξεις, ενώ θα υπάρχουν κεράσματα για όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες. Σε όλες τις δράσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τις δράσεις στηρίζουν οικονομικά και οι επιχειρήσεις:

Τεχνική εταιρεία ΕΚΦΡΑΣΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ, BENNETON κατάστημα Τρικάλων, ΗΛΙΑΔΗΣ Ασφάλειες - Μεσιτικά, Ακαδημία FOUNTAS CLUB, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων ειδικών Δημοτικών σχολείων & ΑμεΑ Νομού Τρικάλων ΕΛΠΙΔΑ, Οικοδομικές Εργασίες, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΕΛΙΔΩΝΗΣ, Βιομηχανία ετοίμου Σκυροδέματος, ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Εθελοντική ομάδα ACT4V, Αθλητικά είδη WE RUN, Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, Μπισκότα ΒΙΟΛΑΝΤΑ, Νερά ΕΟΝΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.