Από τις φυλακές Τρικάλων όπου είναι κρατούμενος, ένας 47χρονος έστησε με μια συνεργό του απάτη και έπιασε στα “δίχτυα” του δυο επαγγελματίες από την Αγχίαλο, στους οποίους έταζε χρηματοδοτήσεις 46.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία για εξαπάτηση σε βάρος του μέσω δήθεν προώθησης αίτησης και του σχετικού φακέλου για ένταξη της εταιρείας του σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Νόμου (Ε.Σ.Π.Α.).

Ο απατεώνας καλούσε τα θύματα στο τηλέφωνο και εμφανιζόταν ως υπάλληλος της τράπεζας Πειραιώς. Από τον πρώτο επαγγελματία που του έταξε εξασφάλιση χρηματοδότησης, έκλεψε ποσό 7.500 ευρώ το οποίο καταβλήθηκε σε δύο δόσεις, για να προωθήσει δήθεν τον φάκελο και να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες.

Τα χρήματα ο επιχειρηματίας τα κατέβαλλε στον λογαριασμό της 28χρονης συνεργού του απατεώνα, που δήλωσε διεύθυνση στην Κέρκυρα. Στην δεύτερη περίπτωση ο απατεώνας εξαπάτησε το θύμα του που ενδιαφερόταν για χρηματοδότηση επιχείρησης του γιού του, κλέβοντας με την ίδια μέθοδο 3.500 ευρώ.

Χθες, στην εκδίκαση της υπόθεσης αρνήθηκε να μεταφερθεί από τις φυλακές Τρικάλων στον Βόλο.

Καταδικάστηκε σε 27 μήνες χωρίς αναστολή και η συνεργός του σε 18 μήνες , ερήμην, επίσης χωρίς αναστολή.

gegonota.news