Το σχέδιο δράσης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση του ΣΕΤΕ, στον Βόλο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της φετινής χρονιάς για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό 2030, στις περιφέρειες της χώρας.

Όπως επισήμανε σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός "αναδεικνύουμε τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους της Θεσσαλίας" και "διαμορφώνουμε τουριστικό μοντέλο με προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστικά οφέλη".

Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής:

«Είμαστε υπερήφανοι για τον SETE -Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και τη Marketing Greece και την συνεργασία μας, γιατί πραγματικά συντέλεσε στο να ανέβει επίπεδο τουριστικά η Θεσσαλία.

Το My Thessaly είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μέσω του οποίου απέκτησε διακριτή ταυτότητα η Θεσσαλία και βραβεύτηκε για αυτό με το πρώτο βραβείο επικοινωνιακής τουριστικής προβολής στην Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καινοτομεί και στον Τουρισμό, με προορισμούς όπως ο «Παρθενώνας των Υποθαλάσσιων Μουσείων» που ανέδειξε την Αλόννησος στους κορυφαίους προορισμούς βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στον κόσμο, οι Σποράδες, το Πήλιο, η Λίμνη Πλαστήρα, το Περτούλι και τα ορεινά των Τρικάλων, ο Όλυμπος, και το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τα Μετέωρα.

Αναδεικνύουμε τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους της Θεσσαλίας, όπως το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης, τα Αρχαία Θέατρα σε Λάρισα και Μαγνησία και μοναδικά μνημεία όπως οι νεολιθικοί οικισμοί Σέσκλου και Διμηνίου, το σπήλαιο της Θεόπετρας και η περιοχή των Ι. Μονών των Μετεώρων.

Επενδύουμε στην ανάπτυξη του αθλητικού, γαστρονομικού, θρησκευτικού, περιπατητικού και εναλλακτικού τουρισμού. Σε επίπεδο υποδομών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει το ασφαλέστερο οδικό δίκτυο στη χώρα και άρτια νοσοκομειακή υποδομή.

Αναβαθμίζουμε τα αεροδρόμια και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που αποκτά πλήρη ηλεκτροκίνηση στο σύνολο του θεσσαλικού σιδηροδρόμου.

Ο Τουρισμός είναι βαθύ αναπτυξιακό εργαλείο. Είμαστε μια ομάδα και σε συνέργειες και συνεργασία με όλους τους φορείς, διαμορφώνουμε τουριστικό μοντέλο με προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον κλάδο των επαγγελματιών, την κοινωνία, την τοπική οικονομία και την χώρα».