Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας η παρουσίαση του βιβλίου «Δημήτρης Μητροπάνος – Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο», του συγγραφέα Θανάση Κ. Κάππου από τις εκδόσεις «Αλήθεια». 

Στην εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, προς τιμήν του αξέχαστου Έλληνα ερμηνευτή, παρευρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι ο Πολιτισμός είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας.

Συνεχάρη επίσης την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία τονίζοντας ότι «τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντικό να έχουν θεσμική στήριξη».

 

   

Για το βιβλίο μίλησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του Δημήτρη Μητροπάνου με το  ποδόσφαιρο, ένα άθλημα το οποίο και ίδιος λάτρευε και εξακολουθεί να λατρεύει, παρουσιάζοντας μάλιστα μια φωτογραφική συλλογή του από τη δεκαετία του 1970  με πρωταγωνίστρια την ομάδα της Παναχαϊκής, ενώ διάβασε και ένα απόσπασμα του βιβλίου.

 

   

Ο συγγραφέας Θανάσης Κ.Κάππος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το βιβλίο είναι ένα ιδιαίτερο τεκμήριο για τη ζωή αυτού του ανθρώπου». 

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο ψυχίατρος -μελετητής - του Άλκη Αλκαίου, κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην  προσωπικότητα του Δημήτρη Μητροπάνου αλλά και στην συνεργασία του με τον  Άλκη Αλκαίου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός βίντεο με προσωπικές αφηγήσεις του Έλληνα ερμηνευτή για τα παιδικά του χρόνια καθώς και με μαρτυρίες ανθρώπων που τον έζησαν.