Αφιερωμένες στην παράδοση και την ιστορία της μουσικής στα Τρίκαλα είναι οι εκδηλώσεις της Δευτέρας 17 Ιουνίου2024, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Μουσείου Τσιτσάνη, που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων.

Συγκεκριμένα:​

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΤΡΙΟ ΤΡΙΚΚΗ»

Στις 19:30 – αίθουσα εκδηλώσεων

Το θρυλικό Τρικαλινό συγκρότημα της 10ετίας του ’60 «ΤΡΙΟ ΤΡΙΚΚΗ» που δόξασε τα Τρίκαλα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ξανασμίγει και παρουσιάζεται στο κοινό ζωντανά και μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Σωτήρη Γοργογέτα. Παρά τα 90 χρόνια που ο κάθε ένας κουβαλά στην πλάτη του, τα μέλη του συγκροτήματος θα δώσουν το παρών και θα διηγηθούν τις συγκινητικές ιστορίες τους.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Στις 21:30 - αυλή Μουσείου

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μουσική από τις πατρίδες του Τσιτσάνη και στα τραγούδια που μικρό παιδί άκουγε από τον πατέρα του, τη Θεσσσαλία και την Ήπειρο.

Εξαιρετικοί παραδοσιακοί μουσικοί θα συναντηθούν επί σκηνής παρουσιάζοντας μέσα από αυθεντικές εκτελέσεις τα παραδοσιακά κομμάτια, και τον πλούτο της θεσσαλικής και της ηπειρώτικης μουσικής, σε μια μοναδική συναυλία .

Πριν από την έναρξη της συναυλίας θα παρουσιασθούν δημοτικοί χοροί και τραγούδια από το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων