Την Πέμπτη 25/7/2024 ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τα αποτελέσματα των υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ έτους 2024 για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από τη ΔΔΕ Τρικάλων δίνονται τα εξής στατιστικά στοιχεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις σχ. έτους 2023-24:

ΓΕ.Λ. υποψήφιοι σχολικού έτους 2023-2024: 946

Επιτυχόντες ΓΕ.Λ.: 644

Ποσοστό επιτυχίας: 68,8%

ΕΠΑ.Λ. υποψήφιοι σχολικού έτους 2023-2024: 297

Επιτυχόντες ΕΠΑ.Λ.: 100

Ποσοστό επιτυχίας: 33,67

Το μήνυμά του για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έστειλε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης:

«Επ’ ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες και όλους εσάς που είδατε να ανταμείβονται οι κόποι σας και καταφέρατε να περάσετε το κατώφλι των πανεπιστημιακών σχολών, αποτέλεσμα μιας μακράς και κοπιώδους προσπάθειας. Εύχομαι η νέα αυτή προοπτική, να αποτελέσει την απαρχή της εκπλήρωσης όλων των προσδοκιών της ζωής σας.

Για εσάς που δεν είχατε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, σας παροτρύνω να συνεχίσετε την προσπάθεια σας, καθώς είναι βέβαιο ότι στην διαδρομή σας θα υπάρξουν πολλοί στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν και εύχομαι ολόψυχα να τους πετύχετε. Η γνώση όπως και τα όνειρα δεν έχουν ουρανό. Ας μη ξεχνάμε ποτέ πως το κλειδί της επιτυχίας είναι να επικεντρώνουμε τη συνείδηση μας σε αυτά που θέλουμε και όχι σε αυτά που φοβόμαστε.

Συγχαίρω επίσης τις οικογένειές σας και τους/τις καθηγητές/τριές σας που υπήρξαν συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό της γνώσης και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων σας.

Από σήμερα αρχίζει ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή όλων σας.

Καλή συνέχεια σε όλες και όλους με τις θερμότερες ευχές μου για καλές και γόνιμες σπουδές».