Σε δήλωσή της η πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Παναγιώτα Δριτσέλη, αναφέρει τα εξής: 

"Η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφιοτήτων για τις προκριματικές του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με βρίσκει κι εμένα στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Η συμμετοχή μου σε αυτή τη διαδικασία στοχεύει στο να μπορέσει να βρει ο πολίτης στην καθημερινότητά του, την Ευρώπη που έχει ανάγκη.

Σε μια πολιτική συγκυρία όπου η κυβερνητική ασυδοσία και η συγκάλυψη δίνει τα ρέστα της, στην χειρότερη περίοδο διακυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών, έχουμε ανάγκη την Ευρώπη του κράτους δικαίου, την Ευρώπη της βιώσιμης ανάπτυξης, την Ευρώπη των εκπαιδευτικών οριζόντων, την Ευρώπη της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε αυτή, λοιπόν, την προσπάθεια οφείλουμε να μιλήσουμε και να αγωνιστούμε για την Ευρώπη, για τις πολιτικές της που μας αγγίζουν όλους, για τις κοινές αγωνίες όλων των πολιτών της.

Η επόμενη πενταετία θα βρει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπροστά σε πολύ σοβαρά διλήμματα. Ευρώπη των λαών ή Ευρώπη των εξοπλισμών; Ευρώπη των αγροτών ή Ευρώπη των πολυεθνικών; Ευρώπη της μάχης για το κλίμα ή Ευρώπη των ενεργειακών ανταγωνισμών; Ευρώπη της δημοκρατίας και των θεσμών ή Ευρώπη των συμφερόντων και των ολιγαρχών.

Ξεκινάμε, λοιπόν, από σήμερα και για το επόμενο διάστημα να μιλάμε κάθε μέρα για την Ευρώπη. Για την Ευρώπη που θέλουμε, για την Ευρώπη που μας αξίζει".