Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, φέτος γιορτάζει το κλείσιμο της 10ης περιόδου λειτουργίας της με συναυλίες σε τρεις πόλεις του Νομού Τρικάλων, στα Τρίκαλα, στην Πύλη και στην Καλαμπάκα.

  • Τρίτη 25 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης»
  • Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης
  • Παρασκευή 28 Ιουνίου στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας

Το πρόγραμμα, με μαέστρο τον Στέφανο Σεκέρογλου,  περιλαμβάνει έργα σπουδαίων συνθετών επηρεασμένα από μουσικές παραδόσεις από διάφορες περιοχές του κόσμου. Τη συναυλία διοργανώνει ο  Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων  σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας και τον Δήμο Πύλης.

Είσοδος ελεύθερη.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων ορχήστρα συστήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 από τον Σύλλογο Φίλοι της Μουσικής Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων. Αποτελείται από μουσικούς ηλικίας από 11 έως 24 ετών και δραστηριοποιείται σε όλες τις εκφάνσεις της μουσικής. Ανάμεσα στους στόχους της είναι η διάπλαση των μουσικών ικανοτήτων των μελών, η ανάπτυξη του πνεύματος ομαδικής συνεργασίας, η προετοιμασία των μελών για επαγγελματική σταδιοδρομία σε ορχηστρικά σύνολα και η καλλιέργεια και διάδοση της ορχηστρικής μουσικής.

Η ΣΟΝΤ έχει δώσει συναυλίες εντός και εκτός της περιοχής των Τρικάλων, έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μονωδούς, μουσικούς και αρχιμουσικούς όπως οι Δημήτρης Καβράκος, Δημήτρης Σέμψης, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, Λεωνίδας Καβάκος και με οργανισμούς όπως η ΚΟΑ, η ΕΛΣ και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αθηνών.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων