Την εξεταστική για το χειμερινό εξάμηνο ολοκλήρωσαν 31 από τα 35 Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ σε ορισμένα από αυτά ήδη άρχισαν τα μαθήματα για το εαρινό εξάμηνο.

Αντιθέτως στα Τμήματα Ιατρικής, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών η εξεταστική είτε δεν ξεκίνησε ποτέ είτε έμεινε στη μέση λόγω των καταλήψεων των φοιτητών για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεδρίασε χθες, όπου παρουσιάστηκε από τους προέδρους των τμημάτων η κατάσταση με την ολοκλήρωση των μαθημάτων και της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου το οποίο επίσημα ολοκληρώθηκε χθες.

Ένα εξάμηνο μάλιστα που πραγματοποιήθηκε σε αντίξοες συνθήκες, καθώς καθυστέρησαν να ξεκινήσουν τα μαθήματα λόγω των μεγάλων ζημιών από τις πλημμύρες σε υποδομές του ιδρύματος, ενώ μετά τα Χριστούγεννα άρχισαν και οι καταλήψεις των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Καταλήψεις που σε περίπου δέκα τμήματα είχαν μεγάλη διάρκεια. Βέβαια από το υπουργείο παιδείας δόθηκε η εναλλακτική των διαδικτυακών μαθημάτων και εξετάσεων που αρκετά τμήματα εφάρμοσαν. Κάποια άλλα, όμως είτε για λόγους πρακτικούς, επειδή είχαν πολλά εργαστηριακά μαθήματα, είτε για λόγους διαβλητότητας της διαδικασίας όπως επισήμαναν, τελικά δεν αξιοποίησαν την ψηφιακή δυνατότητα.

Έτσι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών δεν ξεκίνησαν καν τις εξετάσεις ούτε βέβαια διαδικτυακά, ενώ στο Τμήμα Ιατρικής οι εξετάσεις άρχισαν να γίνονται διά ζώσης, όμως στην πορεία έγινε κατάληψη, και έτσι απέμειναν κάποια μαθήματα χωρίς να διεξαχθούν εξετάσεις.

Από την πρυτανική αρχή αναφέρθηκε πως σε 31 Τμήματα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας η εξεταστική ολοκληρώθηκε είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά. Στα άλλα τέσσερα Τμήματα που τελούσαν σε κατάληψη, η εξεταστική δεν ολοκληρώθηκε.

Στα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών οι εξετάσεις δεν ξεκίνησαν καν, στην Ιατρική ολοκληρώθηκε κατά τα 2/3, άρα έμεινε ένα υπόλοιπο του 1/3 των εξετάσεων και τέλος στο τμήμα Μηχανολόγων μηχανικών δεν έγιναν οι εξετάσεις σε τρία μαθήματα.

Το εαρινό εξάμηνο αρχίζει μεθαύριο Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουνίου.

e-thessalia.gr (Φώτης Σπανός)