Tους πρώτους 40 υποψήφιους συμβούλους του, με τον συνδυασμό “Επιχειρούμε Μαζί, Αλλάζουμε το Επιμελητήριο”, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου. 

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του "σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν γύρω μας, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο επίκεντρο και τις νέες τεχνολογίες στις ζωές μας, η εξωστρέφεια και ο αναβαθμισμένος συμβουλευτικός ρόλος του Επιμελητηρίου έρχονται ως ανάγκη της ίδιας της κοινωνίας, των ίδιων των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών".

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

"Φίλες και φίλοι,

Σε λίγες εβδομάδες τα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου Τρικάλων καλούμαστε- για πρώτη φορά μετά από 7 ολόκληρα χρόνια- στις κάλπες, για να αναδείξουμε τη νέα Διοίκησή του.

Να επιλέξουμε τους ανθρώπους οι οποίοι θα χαράξουν την οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική για τον τόπο μας, που θα διαμορφώσουν καταστάσεις τέτοιες ώστε νέοι άνθρωποι να μείνουν, να επιχειρήσουν και να πετύχουν, εδώ όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Τι είναι το Επιμελητήριο; Γιατί το πληρώνουμε; Ποιο είναι το αποτύπωμά του στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας; Είναι σύγχρονο, φιλικό και χρήσιμο; Είναι δίπλα στον επιχειρηματία και τον ελεύθερο επαγγελματία; Τι θα θέλαμε να κάνει για εμάς και πως να συνδράμει στις επιχειρήσεις μας; Έχουμε ενημερωθεί για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ; Γνωρίζουμε για τις δυνατότητες που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης; Έχουμε πληροφορηθεί αν υπάρχουν και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα που δεν έφτασαν ποτέ στα Τρίκαλα;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα, τα οποία μας έδωσαν το έναυσμα για την κίνηση που ανακοινώνουμε σήμερα, που στόχο έχει να δώσει μία νέα πνοή στον θεσμό του Επιμελητηρίου, μία αναγκαία νέα ώθηση, μια σύγχρονη ματιά στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι του τόπου.

Το Επιμελητήριο είναι ένας θεσμός που λειτουργεί ως συμβουλευτικό και υποστηρικτικό όργανο για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, έχει ως κύριο σκοπό να προωθήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και να παρέχει υπηρεσίες που βοηθούν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν γύρω μας, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο επίκεντρο και τις νέες τεχνολογίες στις ζωές μας, η εξωστρέφεια και ο αναβαθμισμένος συμβουλευτικός ρόλος του Επιμελητηρίου έρχονται ως ανάγκη της ίδιας της κοινωνίας, των ίδιων των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών.

Δεν μας χωρίζει τίποτα με κανέναν, δεν έχουμε χρώματα και κόμματα, δεν μηδενίζουμε τη δουλειά κανενός και ίσα-ίσα να χτίσουμε πάνω σε στέρεες βάσεις.

Συμμετέχουμε στις εκλογές του Επιμελητηρίου με το συνδυασμό μας «Επιχειρούμε Μαζί, Αλλάζουμε το Επιμελητήριο» και είμαστε με ειλικρινή διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και με πρόθεση να εκφράσουμε το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου του νομού μας, ο οποίος έχει και φωνή και ιδέες και προτάσεις για να κάνουμε το Επιμελητήριο Τρικάλων, Επιμελητήριο-πρότυπο για τη χώρα μας.

Η ομάδα μας. Άνθρωποι με γνώσεις, φρέσκιες ιδέες και ενθουσιασμό.

Ερχόμαστε να δώσουμε προοπτική και ελπίδα, μαζί με τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, που σήμερα σας παρουσιάζουμε.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου
Υποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων"

Αναλυτικά τα ονόματα