Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Αν στο Σαββατοκύριακό σας συγκαταλέγονται στιγμές χαλάρωσης και νοερά ταξίδια, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό βιβλίο. Ιδού! 

1-Από τις Εκδόσεις Δεσύλλας κυκλοφορούν τα βιβλία «Δίας, η γέννηση των θεών» και «Οδυσσέας, ένα απίθανο ταξίδι» της σειράς Σπουδαίες Προσωπικότητες της συγγραφέως Christine Palluy.

Η μετάφραση ανήκει στην Ελένη Μπακογεώργου. Η εικονογράφηση είναι της Prisca Le Tandé.

Τα δύο βιβλία αναφέρονται στα σπουδαία μυθολογικά πρόσωπα του Δία και του Οδυσσέα.

Στο βιβλίο Δίας, η γέννηση των θεών δε μαθαίνουμε μόνο την ιστορία του Δία αλλά και των υπόλοιπων Ολύμπιων Θεών. Από την Τιτανομαχία ως την ελευθέρωση των θεών και την κυριαρχία του Δία σε θεούς και ανθρώπους.

Οι μικροί αναγνώστες θα βρουν ενδιαφέρουσες νέες πληροφορίες στις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου, καθώς αναφέρονται και στα λατινικά τα ονόματα των Θεών διότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι πίστευαν και αγαπούσαν την Ελληνική Μυθολογία.

Στο βιβλίο Οδυσσέας, ένα απίθανο ταξίδι βλέπουμε τις περιπέτειες του βασανισμένου μα πολυμήχανου Οδυσσέα μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου ως την επιστροφή του στην Ιθάκη. Στις σελίδες του οι λιλιπούτειοι αναγνώστες θα βρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα τέρατα και τις μάγισσες που συνάντησε ο ήρωάς μας, καθώς θα μαθαίνουν και πληροφορίες για τον Όμηρο και τα έργα του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Ρέα δεν αντέχει άλλο: ο άντρας της, ο Κρόνος, καταπίνει όλα τα παιδιά της. Έτσι, κρύβει τον γιο της, τον Δία, για να μην τον βρει ο πατέρας του. Ο Δίας, όταν μεγαλώσει αρκετά, θα αντιμετωπίσει τον πατέρα του κι ένας τρομερός πόλεμος θα ξεσπάσει… Θα τα καταφέρει να γίνει εκείνος ο νέος άρχοντας του κόσμου;

Μετά την ιστορία, θα βρεις ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και εικόνες για να μάθεις πιο πολλά!

Συγγραφέας: Christine Palluy

ISBN: 978-618-5568-44-3

Αρ. σελίδων: 32

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Δεσύλλας

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του πλέουν προς το νησί της Ιθάκης. Επιστρέφουν, επιτέλους, στην πατρίδα μετά τον τρομερό Τρωικό Πόλεμο. Όμως, ο θυμός του Ποσειδώνα τους καταδιώκει… Θα καταφέρουν να γλιτώσουν από το τραγούδι των Σειρήνων και από τ’ άλλα απαίσια τέρατα που θα συναντήσουν;

Μετά την ιστορία, θα βρεις ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και εικόνες για να μάθεις πιο πολλά!

Συγγραφέας: Christine Palluy

ISBN: 978-618-5568-49-8

Αρ. σελίδων: 32

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Δεσύλλας

https://www.thematofylakes.gr/spoudaies-proswpikotites-dias-odysseas/

2-Από τις Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο «Η πόλη της σιωπής» της συγγραφέως Μέρι Λόσον. Η μετάφραση ανήκει στην Στεργία Καββάλου.

Ένα μελαγχολικό κι ενδοσκοπικό βιβλίο για τις δεύτερες ευκαιρίες, την αγάπη, την κοινωνικότητα, την απώλεια, την απογοήτευση, την οικογένεια, την αυτογνωσία. Χοροπηδά ανάμεσα σε παρόν και παρελθόν μ’ ένα μυστήριο τρόπο, με εναλλαγές στην αφήγηση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Στην επαρχιακή πόλη Σόλας του Οντάριο η οκτάχρονη Κλάρα προσπαθεί να μείνει ψύχραιμη, καθώς η έφηβη αδελφή της Ρόουζ έχει φύγει από το σπίτι εδώ και δύο εβδομάδες και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Οι γονείς της προσπαθούν να δείχνουν ατάραχοι και σε κάθε ερώτηση της μικρής Κλάρα απαντούν καθησυχαστικά. Η αστυνομία έχει ήδη κινητοποιηθεί και αναζητεί τη Ρόουζ σε κάθε σπιθαμή μέσα και έξω από την πόλη.

Η Κλάρα όμως έχει να διαχειριστεί και άλλο ένα απρόσμενο γεγονός: στο σπίτι της γειτόνισσάς τους, της κυρίας Ελίζαμπεθ Όρτσαρντ, εισβάλλει ξαφνικά ένας κύριος που φαίνεται ότι θέλει να εγκατασταθεί εκεί. Η Κλάρα ταράζεται και δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει: ξέρει πως η κυρία Όρτσαρντ βρίσκεται στο νοσοκομείο γιατί είναι άρρωστη.

Μάλιστα της έχει εμπιστευτεί τον γάτο της Μόουζες για να τον ταΐζει μέχρι εκείνη να επιστρέψει. Ποιος λοιπόν είναι αυτός ο άνθρωπος που μένει στο σπίτι της και μετακινεί τα πράγματά της;

Συγγραφέας: Μέρι Λόσον

ISBN: 978-618-02-2257-9

Αρ. σελίδων: 336

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Μίνωας

3-Από τις Εκδόσεις Δεσύλλας κυκλοφορεί το βιβλίο «Μία Φαντασία – Τι παράξενη φίλη!» της συγγραφέως Elisenda Roca. Η μετάφραση ανήκει στην Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη. Η εικονογράφηση είναι της Betowers. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών.

Η Λία συναντά τη Μία κι ένα πολύχρωμο μαγικό ταξίδι ξεκινά! Εσείς, πώς θα αντιδρούσατε αν μαθαίνατε πως η καλύτερή σας φίλη είναι μια ...μάγισσα; Με πολύχρωμα ρούχα και με κατοικίδια που μιλάνε. Δεν θα θέλατε απεγνωσμένα να εισχωρήσετε στον κόσμο της;

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Μία Φαντασία σε καλωσορίζει στον υπέροχο μαγικό κόσμο της. Είναι χαμογελαστή, έχει τα πιο απίθανα κατοικίδια και μπορεί και τους μιλάει. Πώς γίνεται αυτό; Είναι πολύ απλό: η Μία είναι μια μικρή μαθητευόμενη ΜΑΓΙΣΣΟΥΛΑ! Ετοιμάσου να την ακολουθήσεις στις πιο απίθανες περιπέτειες!

Η Μία Φαντασία είναι ένα πολύ ξεχωριστό κορίτσι. Ο μπαμπάς της είναι ο Λίνους Φαντασίας, ένας σοφός και αφηρημένος μάγος, και η μαμά της είναι η δυναμική Νηρηίδα Μαγοπούλου. Όμως, οι νέοι τους γείτονες, η οικογένεια Τετραγωνίδη, δε γνωρίζουν τίποτα απ’ όλα αυτά.

Κανείς τους δεν μπορεί να φανταστεί όσα πρόκειται να συμβούν! Ειδικά, όταν η κόρη τους Λία συναντήσει τη Μία και ξεκινήσουν μαζί ένα πολύχρωμο μαγικό ταξίδι.

Συγγραφέας: Elisenda Roca

ISBN: 978-618-5568-67-2

Αρ. σελίδων: 128

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Δεσύλλας

4-Από τις Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο «Η θεωρία της σκαλωσιάς, Πώς να μεγαλώσετε παιδιά αυτάρκη και οπλισμένα με αυτοπεποίθηση σε μια εποχή άγχους» του συγγραφέα Χάρολντς Σ. Κόπλεβιτς. Η μετάφραση ανήκει στην Βεατρίκη Καντζόλα- Σαμπατάκου.

Πρόκειται για έναν οδηγό γονικής «σκαλωσιάς στήριξης» που σκοπό έχει να καθοδηγήσει τους γονείς ώστε να στηρίξουν, να καθοδηγήσουν συναισθηματικά, κοινωνικά και συμπεριφορικά τα παιδιά τους. Το παιδί είναι το κτίριο κι οι γονείς η σκαλωσιά.

Οι τρείς κολώνες της σκαλωσιάς είναι: η δομή, η στήριξη και η ενθάρρυνση. Αυτοί οι τρεις παράγοντες βοηθούν τα παιδιά μας να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση ώστε να εξελιχθούν σε ώριμους ενήλικες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Όπως ακριβώς μια γερή σκαλωσιά είναι απαραίτητη κατά την ανέγερση ενός κτιρίου και αφαιρείται όταν αυτό είναι πλέον ασφαλές, κατά τον ίδιο τρόπο και η σωστή ανατροφή παρέχει στα παιδιά τη σταθερή συναισθηματική στήριξη που χρειάζονται στον δρόμο τους προς την ανεξαρτησία.

O γνωστός παιδοψυχίατρος Χάρολντ Κόπλεβιτς παρουσιάζει τη θεωρία της σκαλωσιάς υποστηρίζοντας ότι η σκόπιμη οικοδόμηση και στη συνέχεια η βαθμιαία χαλάρωση της γονικής στήριξης είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ενθάρρυνσης των παιδιών να δοκιμάζουν νέα πράγματα, να ωριμάζουν μέσα από τα λάθη τους και να αναπτύσσουν τον χαρακτήρα και τη δύναμή τους.

Εξηγώντας πώς δημιουργείται μια αποτελεσματική σκαλωσιά στήριξης από τη βρεφονηπιακή ηλικία μέχρι τις αρχές της ενήλικης ζωής, καθοδηγεί με τις γνώσεις και την εμπειρία του τους γονείς, διδάσκοντάς τους τις κατάλληλες στρατηγικές για να αναθρέψουν δυνατούς και ικανούς ανθρώπους.

Συγγραφέας: Χάρολντς Σ. Κόπλεβιτς

ISBN: 978-618-02-1915-9

Αρ. σελίδων: 400

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Μίνωας

5-Από τις Εκδόσεις Δεσύλλας κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο μικρός Σέρλοκ- Το σεντούκι με τα μυστικά» της σειράς Διαβάζω και ερευνώ του συγγραφέα Pascal Prévot. Η μετάφραση ανήκει στην Ελένη Μπακογεώργου. Η εικονογράφηση είναι του Art Grootfontein. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών.

Ο φίλος του Σέρλοκ, ο Τζορτζ, στο σχολείο σκοντάφτει σε ένα μισοθαμμένο σεντούκι. Πώς βρέθηκε εκεί και τι περιέχει άραγε; Η περιπέτεια δεν αργεί να ξεκινήσει! Η αγωνία κορυφώνεται στην προσπάθεια να ανακαλύψουν και τον τετραψήφιο κωδικό του λουκέτου του.

Ο συγγραφέας, ενισχύοντας τη δράση και το μυστήριο, επιλέγει να θίξει το μπούλινγκ στο σχολικό περιβάλλον. Ολόκληρη η σειρά “Διαβάζω και ερευνώ” ιντριγκάρει την οξύνοια και την παιδική φαντασία. Ιστορίες εύκολες, και για μικρούς αναγνώστες, όμορφη εικονογράφηση και γρίφοι παρατηρητικότητας που υπόσχονται να κερδίσουν όλα τα παιδιά που θα το προτιμήσουν.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Βρες τις λύσεις στα μυστήρια παρέα με τον μικρό Σέρλοκ! Ο μικρός Σέρλοκ είναι 7 χρονών. Λύνει μυστήρια από μωρό! Ο πατέρας του, ο διάσημος Σέρλοκ Χολμς, του έχει μάθει τα πάντα. Κι όπως όλοι οι ντετέκτιβ, δεν πάει πουθενά χωρίς τον μεγεθυντικό φακό του!

Ο μικρός Σέρλοκ και η παρέα του βρίσκουν ένα μυστήριο σεντούκι στην αυλή του σχολείου. Δυστυχώς, το σεντούκι έχει λουκέτο με κωδικό. Θα καταφέρουν τα παιδιά να βρουν τον κωδικό και να αποκαλύψουν το περιεχόμενό του; Η περιπέτεια μόλις ξεκινάει!

Συγγραφέας: Pascal Prévot

ISBN: 978-618-5568-61-0

Αρ. σελίδων: 48

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Δεσύλλας

6-Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο «Ο ανιψιός του μάγου» του συγγραφέα Κ. Σ. Λιούις. Η μετάφραση ανήκει στην Πετρούλα Γαβριηλίδου. Η ασπρόμαυρη εικονογράφηση είναι της βραβευμένης Πολίν Μπέινς.

Ο ανιψιός του μάγου είναι ένα φανταστικό παιδικό μυθιστόρημα, το πρώτο βιβλίο στη σειρά από τα επτά μυθιστορήματα των Χρονικών της Νάρνια.

Στην παράξενη και μυθική, μαγική Νάρνια τα ζώα έχουν ανθρώπινη φωνή, καραδοκούν μάγισσες... Εδώ, τα πάντα είναι δυνατά. Κι όλοι χρειαζόμαστε λίγη μαγεία στη ζωή μας.

Ο Ντίγκορι και η Πόλλυ ξαφνικά μεταφέρονται σ’ έναν φανταστικό κόσμο με δάση και λίμνες για νέους κόσμους. Θα κληθούν να κάνουν δύσκολες επιλογές. Η περιπέτεια ξεκινά...

Πρόκειται για μια όμορφη κι ευχάριστη ιστορία, με αρκετά παιδικό χαρακτήρα στη γλώσσα και το ύφος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Νάρνια… ένας τόπος παγωμένος με παντοτινό χειμώνα… μια χώρα που προσμένει να απελευθερωθεί. Στην παράτολμη προσπάθειά τους να σώσουν μια ζωή, δύο φίλοι βυθίζονται ξαφνικά σε έναν αλλιώτικο κόσμο, όπου μια κακιά μάγισσα προσπαθεί να τους κάνει σκλάβους της.

Τότε όμως το λιοντάρι Ασλάν υφαίνει με το τραγούδι του μια νέα χώρα, τη χώρα που θα γίνει γνωστή ως Νάρνια. Και στη Νάρνια, όλα είναι δυνατά.

Συγγραφέας: Κ. Σ. Λιούις

ISBN: 978-618-01-4563-2

Αρ. σελίδων: 200

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ψυχογιός

7-Από τις Εκδόσεις Ιβίσκος κυκλοφορεί το βιβλίο «Εκπλήρωση Επιθυμιών» του συγγραφέα Dr. Wayne Dyer. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης όπου ο Dr Wayne μας δείχνει τρόπους να δημιουργήσουμε το δρόμο που μας οδηγήσει στην προσωπική μας ευτυχία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Kάθε τι που υπάρχει σήμερα το είχε πρώτα κάποιος φανταστεί. Και ό, τι ποτέ θα υπάρξει κάποιος θα πρέπει πρώτα να το φανταστεί.

Ο σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να σε μυήσει στην υψηλή τέχνη της εκπλήρωσης των επιθυμιών. Το μεγαλύτερο δώρο που σου έχει δοθεί είναι η Φαντασία.

Το βιβλίο Εκπλήρωση Επιθυμιών είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να σε ταξιδέψει σε έναν κόσμο αυτοανακάλυψης όπου μπορείς να αρχίσεις να συνδέεσαι με τις απίστευτες ικανότητες υλοποίησης που κρύβονται μέσα σου και να δημιουργήσεις μία ζωή στην οποία ό,τι κι αν φανταστείς για τον εαυτό σου μετατρέπεται σε απλή πραγματικότητα.

Ο Dr Wayne W. Dyer εξερευνά για πρώτη φορά την αχαρτογράφητη περιοχή του ανώτερου εαυτού και ουσιαστικά σου δείχνει πώς μπορείς πραγματικά να αλλάξεις την αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου, να ακολουθήσεις έναν θεϊκά εμπνευσμένο τρόπο ζωής και να πραγματώσεις την πνευματική αλήθεια ότι μέσα από τη ματιά του Θεού όλα είναι δυνατά.

Εφαρμόζοντας ειδικές τεχνικές επανεκπαίδευσης του υποσυνείδητου αποκτάς την ικανότητα όχι μόνο να οραματίζεσαι, επιστρατεύοντας τη φαντασία σου, οτιδήποτε επιθυμείς να υλοποιήσεις για τον εαυτό σου, αλλά και να ακολουθήσεις το «ανώτερο κάλεσμά» σου παραμένοντας συνδεδεμένος με την Πηγή των Πάντων.

Ακόμα θα μάθεις να εκπαιδεύεις και να εκμεταλλεύεσαι τη δύναμη της φαντασίας σου με νέους εκπληκτικούς τρόπους που πηγάζουν μέσα από την υψηλή θέαση του ανώτερου εαυτού σου.

Το βιβλίο αυτό θα σε βοηθήσει να Δεις –με το Δ κεφαλαίο– ότι είσαι και εσύ ένα θείο ον και ότι ήδη κατέχεις έναν εσωτερικό αόρατο εαυτό που σε καθοδηγεί προς την κυριαρχία της τέχνης της υλοποίησης. Αυτήν την κυριαρχία μπορείς να την αποκτήσεις μέσω του συνειδητού και εμπρόθετου ελέγχου της φαντασίας σου!

Συγγραφέας: Dr. Wayne Dyer

ISBN: 9786185093501

Αρ. σελίδων: 256

Έτος έκδοσης: 2017

Εκδόσεις: Ιβίσκος



Οι Εκδόσεις επιστημονικών βιβλίων και περιοδικών University Studio Press, το τριήμερο 16-18 Μαρτίου διοργανώνουν book bazaar δια ζώσης και διαδικτυακά με πολύ καλές προσφορές.

http://www.universitystudiopress.gr/intro.htm

Τα καταστήματά τους βρίσκονται Αρμενοπούλου 32, 54635, στη Θεσ/νίκη και Σόλωνος 94, 10680, στην Αθήνα.