Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Καλό Σαββατοκύριακο. Άλλο ένα διήμερο με βροχή είναι πάντα ευκαιρία να πέσουν οι ρυθμοί. Διαλέξτε παρέα και φύγαμε για όμορφα βιβλιοταξίδια.



1-Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο «Όλα είναι σκέψεις» του ψυχολόγου και συγγραφέα Ελευθέριου Ελευθεριάδη. Όλα είναι σκέψεις. Μα αν αυτές οι σκέψεις είναι δύσκολες, κακές; Αν τρέχουν πιο γρήγορα από σένα; Αν σε κουράζουν, σε εξαντλούν; Αν δε σε αφήνουν να βρεις ησυχία; Τι κάνεις; Πώς προχωράς;

Ένα βιβλίο για το άγχος, τις σκέψεις, τους λογισμούς. Φοβίες, άγχος, ψυχαναγκασμοί, πανικός, πάντα θα υπάρχουν πλάι μας. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε και πόσο τα αφήνουμε να μας εγκλωβίζουν, να μας επηρεάζουν.

Και ποιος καταλληλότερος να μιλήσει για όλα αυτά; Ένας ψυχολόγος, ένας απλός άνθρωπος σαν όλους μας. Ένας ελπιδοφόρος παρατηρητής των ανθρώπων, που παλεύει μαζί μας, κλαίει, γελάει, δουλεύει για την ελευθερία.  Γι’ αυτήν δεν πασχίζουμε όλοι άλλωστε;

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Γνώρισα ανθρώπους που ντρέπονταν να πουν ότι αγχώνονται. Γνώρισα ανθρώπους που προσπαθούσαν να κρύψουν πάση θυσία τις κρίσεις πανικού τους. Γνώρισα ανθρώπους υπέροχους, που κλείνονταν στο σπίτι και στον εαυτό τους επειδή φοβούνταν. Φοβούνταν τα ψυχοσωματικά συμπτώματα αλλά και τα περίεργα βλέμματα του κόσμου. Γνώρισα ανθρώπους που πάλευαν με τις φοβίες και με τους ψυχαναγκασμούς τους.

Γνώρισα ανθρώπους που τους παίδευαν οι σκέψεις τους, ανθρώπους που τους πολεμούσαν λογισμοί, ανθρώπους που μάχονταν μέρα νύχτα το ίδιο το μυαλό τους. Με αυτούς τους ανθρώπους δουλέψαμε μαζί. Παλέψαμε. Κλάψαμε. Γελάσαμε. Και στο τέλος αναπνεύσαμε ελεύθερα.

Μεγάλο πράγμα η ελευθερία…

Αυτοί οι άνθρωποι στάθηκαν η αφορμή για να γραφτεί τούτο εδώ το μικρό βιβλίο, με την ελπίδα να βοηθηθεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται· με την ελπίδα να μπορέσουν να αναπνεύσουν, ελεύθερα ξανά, άνθρωποι που παλεύουν με τις σκέψεις τους αλλά και με το άγχος…

Συγγραφέας: Ελευθέριος Ελευθεριάδης

ISBN: 978-618-01-4694-3

Αρ. σελίδων: 128

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ψυχογιός

2-Από τις Εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο «Περιπλάνηση στην Αφρική» του συγγραφέα Αλμπέρτο Μοράβια. Η μετάφραση ανήκει στον Παναγιώτη Σκόνδρα. Μια ματιά στην «άλλη», μη τουριστική Αφρική με την ευαίσθητη πένα του συγγραφέα.

Η μεσοαστική συνθήκη των βιβλίων του, με τις ψυχολογικές περιπλοκές των πρωταγωνιστών, δείχνει την αντίληψή του περί απώλειας ηθικής, περί έλλειψης αξιοπρέπειας από τη μαζική κουλτούρα και τον καταναλωτισμό.

Στην αρχέγονη Μαύρη Ήπειρο, επικρατεί το φως, η καθαρότητα. Από εκεί, ο Μοράβια -για 18 χρόνια, με τη συντροφιά φίλων- καταγράφει τις εντυπώσεις του γυμνές, σαν ημερολογιακές σημειώσεις, προσπαθώντας να γνωρίσει το αφρικανικό πνεύμα. Σε μια περιπλάνηση μακριά από τα τουριστικά θέλγητρα των αφρικανικών μεγαλουπόλεων, σʼ ένα τοπίο καθαρόαιμης, άγριας ομορφιάς, όπου κυριαρχούσαν ο αρχέγονος φόβος, το άφατο μυστήριο, η απρόβλεπτη αρμονία και οι πυρακτωμένες αισθήσεις, αποτυπώνει όσα καταγράφουν τα μάτια ενός ευαίσθητου ταξιδευτή.

Ο Μοράβια εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στη μαγεία της ηπείρου. Προτιμά να μιλήσει ως έκπληκτος παρθενικός δυτικός παρατηρητής για την ομορφιά της παρά για τις πολιτικές της απόψεις ή την οικονομική της κατάσταση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το έρημο κτίριο του τελωνείου στα σύνορα μεταξύ Ρουάντας και Τανζανίας. Το Χοτέλ Εξέλσιορ, η παράγκα- πανδοχείο τύπου Άγριας Δύσης στο Μπιχαραμούλο. Μια γυναίκα Μασάι, με το μωρό στο στήθος, παζαρεύει την τιμή για τα μπετόνια της περιζήτητης βενζίνης που έχει φυλαγμένα στην καλύβα της. Αμίλητοι λογχοφόροι νομάδες ενθουσιάζονται στη θέα μιας Πολαρόιντ. Παραδοσιακές καλύβες, με τοίχους από λάσπη και στέγη από φοινικόφυλλα, κατά μήκος μικρών οικισμών στη μέση του πουθενά. Πλανόδιοι πωλητές απλώνουν τα βαμβακερά τους τόπια για να προσελκύσουν την πελατεία της στέπας. Οι απειλητικοί Μανυάτι που διαιωνίζουν με ανθρωποκτονίες μια μακάβρια τελετή μύησης.

Ο Νγκορονγκόρο, ο μεγαλύτερος εσβεσμένος ηφαιστειακός κρατήρας του κόσμου. Οι παραγκουπόλεις της Κινσάσα. Το διάσημο νοσοκομείο του Σβάιτσερ στο Λαμπαρενέ. Τα μπαομπάμπ, τα δέντρα-κολοσσοί της Αφρικής, το αγαπημένο καταφύγιο των πνευμάτων, των ίσκιων και των φαντασμάτων.

Για δεκαοχτώ συνεχόμενα χρόνια ο σπουδαίος Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλμπέρτο Μοράβια (1907-1990) ταξίδευε στην Αφρική, στην καρδιά της δικής του "μαύρης" Αφρικής και των κατοίκων της. Μαζί με τη σύντροφό του, συγγραφέα Ντάτσια Μαραΐνι, και εκλεκτούς φίλους, όπως ο Πιερ Πάολο Παζολίνι και η Μαρία Κάλλας, περιπλανιόταν μακριά από τα τουριστικά θέλγητρα των αφρικανικών μεγαλουπόλεων, σ’ ένα τοπίο καθαρόαιμης, άγριας ομορφιάς, όπου κυριαρχούσαν ο αρχέγονος φόβος, το άφατο μυστήριο, η απρόβλεπτη αρμονία, οι πυρακτωμένες αισθήσεις.

Αυτή την «άλλη» Αφρική αποτυπώνει στα ημερολόγιά του, με την ειλικρινή καταγραφή ενός ευαίσθητου ταξιδευτή.

Συγγραφέας: Αλμπέρτο Μοράβια

ISBN: 978-960-04-3963-2

Αρ. σελίδων: 272

Έτος έκδοσης: 2010

Εκδόσεις: Κέδρος

3-Από τις Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το βιβλίο «Σημείο μηδέν», το τρίτο μέρος και τελευταίο μέρος της σειράς που τόσο αγάπησα Αέναη Μάχη της συγγραφέως Άννα Σπανογιώργου. Στην αέναη μάχη που μαίνεται γύρω μας, ποιο είναι το σημείο μηδέν; Σκοτεινοί Υπερασπιστές και Κουβαλητές του Φωτός θα κληθούν να πολεμήσουν στη Μεγάλη Μάχη. Μόνο εύκολη δε θα ‘ναι η επικράτηση. Δυσδιάκριτα τα όρια σωστού και λάθους χωρίς ισορροπίες.

Ένα μαγευτικό ταξίδι γεμάτο ηθικές αξίες. Τα συναισθήματα που γεννιούνται κατά την ανάγνωση δίνουν τη θέση τους σε ζωντανές εικόνες από τις εξαιρετικές περιγραφές και τούμπαλιν. Η γραφή της συγγραφέως σε συνεπαίρνει. Εισβάλλεις σε κάθε σκηνή, σε κάθε κεφάλαιο και γίνεσαι μέρος της εκάστοτε κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πρωταγωνιστές, κάθε απόφασης που καλούνται να πάρουν.

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται! Ένα γρήγορο μυθιστόρημα, καθηλωτικό, που εξάπτει την φαντασία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Όταν οι ισορροπίες έχουν χαθεί​
και οι ρόλοι είναι πλέον δυσδιάκριτοι,​
πώς μπορεί κανείς να κρίνει τι είναι σωστό και τι λάθος;»

Στη Μεγάλη Πόλη, η Μαρίνα λαμβάνει μια επιστολή που την πληροφορεί για τον θάνατο της γιαγιάς της. Στη Δρύπη, η Αλκμήνη μαθαίνει πως όσο και να προσπαθείς να κρυφτείς, το πεπρωμένο σε βρίσκει πάντα. Στους Κήπους της Γαλήνης, ο Πάρης συνειδητοποιεί ότι οι επιλογές μας κοστίζουν περισσότερο απ’ όσο φανταζόμαστε. Την ίδια στιγμή, ο Αδάμ εξουσιάζει το μέρος και υφαίνει την εκδίκησή του οργανώνοντας νέες συμμαχίες.

Στις Κατακόμβες, ο Σεθ και ο Άρης, με τη βοήθεια της Κάτιας, καταλαβαίνουν ότι όσο τα περιθώρια στενεύουν και οι πιθανές λύσεις μειώνονται, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Σκοτεινοί Υπερασπιστές και Κουβαλητές του Φωτός θα κληθούν να πολεμήσουν στη Μεγάλη Μάχη. Ποιος θα κυριαρχήσει; Μπορεί να τελειώσει κάτι που υφίσταται αέναα στον χώρο και τον χρόνο; Ποιο είναι το σημείο μηδέν της αέναης μάχης που εξελίσσεται γύρω μας;

Συγγραφέας: Άννα Σπανογιώργου

ISBN: 978-960-626-411-5

Αρ. σελίδων: 355

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Πηγή

4-Από τις Εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο «Η συντροφιά του δαχτυλιδιού», το πρώτο μέρος της πασίγνωστης, διαχρονικής σειράς Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών του Τζ .Ρ. Ρ. Τόλκιν. Η άριστη μετάφραση ανήκει στην Ευγενία Κόλλια-Χατζηθανάση. Πρόκειται για το κορυφαίο λογοτεχνικό δημιούργημα του συγγραφέα, με περισσότερες από 150 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως, το οποίο, σε τεράστιο βαθμό, έδωσε και την τωρινή μορφή στο είδος της φαντασίας, επηρεάζοντας και εμπνέοντας τον χώρο εώς και σήμερα. Αυτό κατέστησε τον Τόλκιν, ευρέως γνωστό, ως τον «πατέρα» της μοντέρνας φανταστικής λογοτεχνίας ή, πιο συγκεκριμένα, της υψηλής φαντασίας (high fantasy).

Η ιστορία του Φρόντο και του Άραγκορν. Η συντροφιά θα καταφέρει να φτάσει στο βουνό του χαμού ώστε να καταστραφεί το δαχτυλίδι; Η ατμόσφαιρα του βιβλίου κυριολεκτικά σε ρουφάει χάρη στην εικονοπλαστική δεινότητα του Τόλκιν, προσπερνώντας την πληθώρα χαρακτήρων. Μιλάμε για ένα πλήρες δικό του σύμπαν! Ερευνούσε δεκαετίες ολόκληρες τον φανταστικό κόσμο της Άρντα, όπου ανήκει η Μέση Γη, τις φυλές, τις γλώσσες. Κι όλα ξεκίνησαν από μια γλωσσολογική μελέτη περίπου τα χρόνια που δίδασκε -φιλόλογος γαρ- στην Οξφόρδη.

Ανατροπές, μάχες, θανάσιμοι κίνδυνοι. Η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Ο νεαρός Φρόντο είναι ένα χόμπιτ που αναλαμβάνει με αυταπάρνηση να οδηγήσει το Δαχτυλίδι της Δύναμης ως το Βουνό του Χαμού, στην εχθρικής Μόρντορ. Πλάι του, μια επίλεκτη ομάδα πολεμιστών, ο περιπλανώμενος μαχητής Άραγκορν, το ξωτικό Λέγκολας, ο νάνος Γκίμλι, ο Μπόρομιρ, ο μάγος Γκάνταλφ, και οι τρεις φίλοι του Φρόντο, οι Σαμ, Μέρι και Πίπιν. Όλοι αγωνίζονται να το αποκτήσουν...

Το χτίσιμο των ηρώων είναι αξεπέραστο, οι τοποθεσίες το ίδιο. Στην ουσία, μιλάμε για έναν ύμνο στη φιλία και τη συντροφικότητα, στη σύμπνοια διαφορετικών λαών απέναντι στον κοινό κίνδυνο και το Κακό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Στο μικρό χωριό του Σάιρ δεν έχει ξημερώσει ακόμα. Την ηρεμία της νύχτας διακόπτουν μόνο τα ροχαλητά των μικροσκοπικών Χόμπιτ που κοιμούνται ήσυχοι. Ο νεαρός Φρόντο, όμως στριφογυρίζει νευρικά στο κρεβάτι του. «Τι μπελάς κι αυτός να έχω στην κατοχή μου το Ένα Δαχτυλίδι, τον πανίσχυρο εξουσιαστή όλων των Δαχτυλιδιών», σκέφτεται με το αθώο χομπιτο-μυαλό του. «Τι θα συμβεί αν ο Άρχοντας του Σκότους το ανακαλύψει; Πρέπει να το εξαφανίσω αμέσως!»

Πράγματι, μαζί με τους συντρόφους του ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι στη χώρα του εχθρού, στη Μόρντορ, για να καταστρέψουν το Δαχτυλίδι στο βουνό της Φωτιάς. Δε σκέφτηκαν όμως ότι τίποτα δεν ξεφεύγει από τις δυνάμεις του Κακού. Έτσι δέχονται επίθεση από τους στρατιώτες Ορκ...

Ο πρώτος τόμος της τριλογίας Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ. Το αριστούργημα του Τόλκιν για τη θρυλική συντροφιά των Χόμπιτ, τον Άρχοντα του Σκότους και το πανίσχυρο Δαχτυλίδι. Η αιώνια μάχη του Καλού και του Κακού μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και της περιπέτειας...

Συγγραφέας: Τζ .Ρ. Ρ. Τόλκιν

ISBN: 978-960-04-0366-4

Αρ. σελίδων: 592

Έτος έκδοσης: 1985

Εκδόσεις: Κέδρος

5-Από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα κυκλοφορεί το βιβλίο «Η κυρά διατροφή πρώτη στη μαγειρική» της παιδαγωγού και συγγραφέα Λητώς Τακίρη-Παπαθανασίου. Η εικονογράφηση είναι του Νίκου Γιαννόπουλου. Η κυρά Διατροφή, μπαίνοντας στην κουζίνα, βλέπει τα τρόφιμα να έχουν στήσει μεγάλο σαματά ποιο απ’ όλα είναι ευεργετικό στον άνθρωπο. Έτσι, τους προτείνει να παρουσιάσουν ο καθένας τα οφέλη του. Αυτά χαρούμενα συμφωνούν και εμείς μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μαθαίνουμε χρήσιμα πράγματα.

Ένα βιβλίο που, με χιούμορ και φαντασία, εξηγεί με ευφάνταστο τρόπο τις βασικές αρχές της καλής διατροφής για μελλοντική ευεξία και καλή υγεία. Η κυρία Τσακίρη Παπαθανασίου με τρυφερό και γλυκό τρόπο μαθαίνει στα παιδιά τη σημασία της σωστής διατροφής μέσα από τη διατροφική πυραμίδα.

Στο τέλος του βιβλίου, ο διάσημος Σεφ Ιούλιος Καλαποδάς μας προτείνει υγιεινές συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε με τα παιδιά μας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η ισορροπημένη διατροφή των παιδιών αποτελεί αρωγό για τη σωματική τους ανάπτυξη και την πνευματική τους εξέλιξη. Αυτό το βιβλίο, με χιούμορ και φαντασία, εξηγεί με ευφάνταστο τρόπο τις βασικές αρχές της καλής διατροφής. H ιστορία βοηθά τα παιδιά να οικειοποιηθούν κανόνες σωστής διατροφής και αποτελεί εφόδιο για να τεθούν τα θεμέλια για σωστές διατροφικές συνήθειες, που συμβάλλουν στην ευεξία και τη καλή υγεία. Οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά, από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, τον σωστό τρόπο διατροφής καθώς, σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, «η τροφή είναι το φάρμακό μας και το φάρμακό μας να είναι η τροφή μας».

Συγγραφέας: Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου

ISBN: 9789605932947

Αρ. σελίδων: 36

Έτος έκδοσης: 2018

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα



Εκτός από βιβλία, δεν μπορώ να μην προτείνω και αξιόλογους ανθρώπους και προσπάθειες που βρίσκουν χώρο και ανθίζουν παρά τον ζόφο της εποχής.



Εκδόσεις Γραφή:

Πριν από ένα χρόνο περίπου στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας συστήνεται ο εκδοτικός οίκος Γραφή, από τον ιδρυτή του κύριο Δημήτρη Σαριγγαλά. Στην πόλη με τις 14 γέφυρες που ενώνουν τις όχθες του Ληθαίου, με το Βαρούσι και τα όμορφα αρχοντικά του, το βυζαντινό κάστρο και το Ρολόι με τη θέα που σου κόβει την ανάσα, τους χαμογελαστούς ποδηλάτες και το εξαιρετικό μουσείο Τσιτσάνη, σε έναν χώρο που μέχρι πριν λίγα χρόνια φιλοξενούσε τις φυλακές Τρικάλων, ο Δημήτρης Σαριγγαλάς τολμάει, κόντρα στις χαμένες αξίες και τους δύσκολους καιρούς, να κάνει αυτό που αγαπάει. Να φτιάχνει βιβλία.

Όπως μας ανάφερε χαρακτηριστικά: «Ευχόμαστε το αναγνωστικό κοινό να στηρίξει την προσπάθειά μας και υποσχόμαστε με τη σειρά μας ότι θα προσπαθούμε πάντα να υπηρετούμε με συνέπεια και αφοσίωση το καλό βιβλίο. Άλλωστε για τους ανθρώπους των Εκδόσεων Γραφή, πέρα και πάνω από τους αριθμούς μετράνε οι λέξεις…»

Email επικοινωνίας:  info@graphi.gr

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να μαθαίνετε όλα τα νέα των Εκδόσεων: https://www.graphi.gr/



Μικρό αφιέρωμα στην κα Ιωάννα – Σταυρούλα Αθανασοπούλου

Η νηπιαγωγός, εικονογράφος και συγγραφέας Ιωάννα – Σταυρούλα Αθανασοπούλου μέσα από το βιβλίο της «Σκάκι, το Παιχνίδι των Βασιλιάδων» μας ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη του 11ου αιώνα και με γλώσσα λιτή και κατανοητή υπόσχεται να εισάγει τα παιδιά στα μυστικά του μεγαλύτερου παιχνιδιού στρατηγικής, του σκακιού, οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη των αιώνων. Την εικονογράφηση έχει αναλάβει η ίδια η συγγραφέας, ζωντανεύοντας με λεπτομέρεια τα κάστρα, τους ιππότες και τους βασιλιάδες των μεσαιωνικών χρόνων, στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με τις σημερινές ονομασίες των πεσσών.

Bonus: μια μικρή εγκυκλοπαίδεια με λήμματα αναφορικά με τα ιστορικά πρόσωπα και μέρη που συναντoύν οι ήρωες του παραμυθιού. Τέλος, σελίδες με ευχάριστες δραστηριότητες, στις οποίες οι μικροί αναγνώστες μπορούν να εξασκηθούν στο στήσιμο και τις επιτρεπόμενες κινήσεις των πεσσών.

Χάρη στην άριστη συνεργασία μας, η Ιωάννα-Σταυρούλα Αθανασοπούλου δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε δυο ερωτήσεις μας.

Καλησπέρα σας κυρία Αθανασοπούλου. Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε ποια ήταν η έμπνευση για τη συγγραφή ενός βιβλίου για παιδιά με στόχο την εκμάθηση σκακιού;

Απ: Η έμπνευση ήρθε από τα παιδιά, από τους μαθητές και τις μαθήτριές μου. Στο Νηπιαγωγείο όπου εργάζομαι από το 2014 έχουμε εντάξει το σκάκι στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Νηπίων, στα πλαίσια ετήσιων δημιουργικών εργαστηρίων. Χάρη σε αυτά τα παιδιά δημιουργήθηκε ο ήρωας του βιβλίου, ο μικρός Θεολόγος. Όλες οι απορίες που έχει, για την κίνηση των πεσσών, όλες οι πρώτες δυσκολίες που αντιμετωπίζει μέχρι να εξοικειωθεί με τους κανόνες αλλά και όλες οι αντιστοιχίες των κομματιών με τις ιδιότητες των πραγματικών προσώπων ή αντικειμένων από όπου έχουν πάρει τα ονόματά τους, έχουν ακουστεί στην τάξη μας πριν γραφτούν στο χαρτί.

Πώς επιλέξατε το συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο για την ιστορία;

Απ: Έχω μεγάλη αγάπη για τη μεσαιωνική ιστορία, διαβάζω από χόμπι. Πέρα όμως από τη δική μου προσωπική ενασχόληση με μία ιστορική περίοδο που ίσως να μην είναι τόσο σκοτεινή όσο νομίζουμε, θεωρώ πως αποτελεί τον ιδανικό χρόνο και τόπο για να ζωντανέψει μία ιστορία σκακιού στη φαντασία των παιδιών. Είναι η εποχή των βασιλισσών, των κάστρων και των αξιωματικών. Τα ίδια τα ονόματα των κομματιών μας ταξιδεύουν ασυνείδητα σε αυτούς τους χρόνους που, από την απόσταση μιας χιλιετίας, μοιάζουν πια με παραμύθι ικανό να εμπνεύσει νέες ιστορίες και πολλές καλές παρτίδες. Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!

Βιογραφικό: Η Ιωάννα - Σταυρούλα Αθανασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στη γειτονιά του Αρδηττού. Το 2012 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Φλώρινας. Από το 2014 εργάζεται σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Βριλησσίων, ως νηπιαγωγός και υπεύθυνη των σκακιστικών εργαστηρίων. Με διακρίσεις στο σχέδιο και τα κόμικς, από το 2015 έως σήμερα συνεργάζεται ως εικονογράφος με πολλούς εκδοτικούς οίκους. Το 2016 συμμετάσχει με 7 πίνακες στην έκθεση του Φεστιβάλ Αφήγησης Αθηνών με θέμα το λαϊκό παραμύθι.

Το πρώτο της βιβλίο ως συγγραφέας, κυκλοφορεί το 2020 από την Ελληνοεκδοτική. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συγγραφέα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook:

https://www.facebook.com/IoannaStavrulaAthanasopoulou