Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Πρώτη Οκτώβρη και τα πρωτοβρόχια δε λένε να φανούν. Αφορμή ψάχνω να κρυφτώ σε μια γωνιά και να χαθώ σε λεκτικά ταξίδια. Θ’ ακολουθήσετε;

1-Το «La belle sauvage» αποτελεί το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Το βιβλίο της σκόνης του πολυγραφότατου Φίλιπ Πούλμαν. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Μαγευτικός και θελκτικός ο κόσμος της Σκόνης. Για ακόμη μία φορά η πένα του αγαπημένου μου συγγραφέα συνεχίζει να με ταξιδεύει σε μια νέα περιπέτεια. Ένα φανταστικό ταξίδι στους κόλπους της. Βρήκα υπέροχη και γλαφυρή, ρομαντική τη γραφή του συγγραφέα και το χτίσιμο του κόσμου του βιβλίου.

Είναι ένα ενδιαφέρον σύνθετο ανάγνωσμα, γεμάτο μυστήριο, αγωνία, δράση, περιπέτειες και πλοκή που κλιμακώνεται. Με χωροχρονικές ασάφειες και ψευδαισθήσεις. Ο αναγνώστης μεταφέρεται στον μαγικό κόσμο της Λύρας, σ’ ένα παράλληλο σύμπαν με δαιμόνια που ενσαρκώνουν την ουσία του ανθρώπινου ψυχισμού, τσιγγάνους, λόρδους, ακαδημαϊκούς, μάγισσες... Πλάσματα με μυθικές καταβολές και υπερφυσικές δυνατότητες.

Ανεξάρτητο αλλά και κομμάτι της προηγούμενης Τριλογίας του Κόσμου. Ένα ιδανικό πάντρεμα λογοτεχνίας του φανταστικού και παραμυθιού. Ηθικής, ελπίδας, αγνότητας, ανιδιοτέλειας κι αγάπης. Δώδεκα χρόνια πριν από το «Αστέρι του Βορρά», η Λύρα μόλις έχει γεννηθεί και ο Μάλκομ θα γίνει ο προστάτης της, καθώς εκείνη απειλείται από σκοτεινές δυνάμεις. Στο επίκεντρο του συγκεκριμένου βιβλίου βρίσκεται η πάλη ανάμεσα σε μια δεσποτική και απολυταρχική οργάνωση που επιθυμεί να καταπνίξει την έρευνα και τον προβληματισμό και σε όσους πιστεύουν στην ελευθερία της σκέψης και του λόγου. Ποιος θα κλέψει τη Λύρα;

Μια συναρπαστική περιγραφή της ζωής στις κωμοπόλεις και στα βρετανικά πανεπιστήμια, μια μυθική ατμόσφαιρα παρακολουθήσεων, δολοφονιών, μυστικών υπηρεσιών, στρατιωτικών μονομαχιών και

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Είκοσι χρόνια μετά την έκδοση της εμβληματικής ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ο Φίλιπ Πούλμαν επιστρέφει στον παράλληλο κόσμο, σ’ αυτό το πρώτο βιβλίο της νέας τριλογίας του ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΚΟΝΗΣ.

Ο Μάλκολμ Πόλστεντ είναι ο τύπος του αγοριού που παρατηρεί τα πάντα αλλά ο ίδιος περνά απαρατήρητος. Κι έτσι ήταν ίσως αναπόφευκτο να γίνει κατάσκοπος…Ο πατέρας του Μάλκολμ έχει ένα πανδοχείο με το όνομα Η Πέστροφα, στις όχθες του Τάμεση, και όλη η Οξφόρδη περνά το κατώφλι του. Ο Μάλκολμ και το δαιμόνιό του, η Άστα, κρυφακούν νέα και κουτσομπολιά, αλλά κατά τη διάρκεια ενός χειμώνα που βρέχει ασταμάτητα, στα χέρια του αγοριού καταλήγει ένα μυστικό μήνυμα που μιλάει για μια επικίνδυνη ουσία, τη Σκόνη.

Η κατάσκοπος στην οποία απευθυνόταν το μήνυμα του ζητάει να έχει τα μάτια του ανοιχτά κι αυτός βλέπει παντού υπόπτους: τον εξερευνητή λόρδο Άσριελ που τρέχει να ξεφύγει από κάτι, πράκτορες από το Διευθυντήριο, έναν Τσιγγάνο που λέγεται Κόραμ και μια όμορφη γυναίκα με μια διαβολική μαϊμού για δαιμόνιο. Όλοι αναζητούν το ίδιο: ένα κοριτσάκι, μωρό ακόμη, με το όνομα Λύρα. Η Λύρα είναι ο τύπος του κοριτσιού που προσελκύει τους άλλους σαν μαγνήτης. Και ο Μάλκολμ θα έρθει αντιμέτωπος με ένα σωρό κινδύνους και θα κάνει τεράστιες θυσίες προκειμένου να τη βγάλει σώα και αβλαβή από το χάος.

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελεί σημείο αναφοράς στην παγκόσμια λογοτεχνία, με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τα 17,5 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράσεις σε 40 γλώσσες.

Συγγραφέας: Φίλιπ Πούλμαν

ISBN: 978-618-01-2236-7

Αρ. σελίδων: 504

Έτος έκδοσης: 2017

https://www.psichogios.gr/el/to-biblio-ths-skonhs-1-la-belle-
sauvage.html?fbclid=IwAR2s8HkQ63OcDz37O5SUryehB2lNmwdyo
ry5v6AgovzeqbhRdLiWKlt-2dM

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Φίλιπ Πούλμαν γεννήθηκε στην Αγγλία το 1946 και σήμερα ζει στην Οξφόρδη. Τα βιβλία του, αλλά και ο ίδιος, έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία. ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, το πρώτο μέρος της Τριλογίας του Κόσμου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έχει τιμηθεί με τα: Carnegie, Βραβείο Παιδικού Μυθιστορήματος Guardian, Smarties και Βρετανικό Βραβείο για το Βιβλίο της Χρονιάς, και γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστές τη Νικόλ Κίντμαν και τον Ντάνιελ Κρεγκ.

Το μυθιστόρημα Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ, το δεύτερο μέρος της Τριλογίας, έχει τιμηθεί με το Βρετανικό Βραβείο Ανάγνωσης. Η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε με ΤΟ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΕΝΙΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ, που τιμήθηκε με το Βραβείο Whitbread 2001, το W H Smith και το Nibbies, και ήταν υποψήφιο για το Booker. Ο ίδιος ο Φίλιπ Πούλμαν έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, καθώς και με το Βραβείο Astrid Lindgren 2005.

2-Το «Ο Φάουστ κι εγώ, Μοντέλα Cinematherapy και Cinema Coaching» είναι το βιβλίο της συγγραφέως Λίλιαν Τσιαβού και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Iwrite. Ένα βιβλίο για την καταλυτική δύναµη του Κινηματογράφου, μια μελέτη ψυχολογίας και αυτογνωσίας για όλες τις πτυχές του κινηµατογραφικού σύµπαντος. Μια νέα, ρηξικέλευθη μελέτη για την ψυχολογία, τον κινηματογράφο και τον Φάουστ, για τον τρόπο που επιδρά ο κινηµατογράφος στον ανθρώπινο ψυχισµό και τον καλλιεργεί, προκειµένου να αναπτυχθεί.

Ποιες ψυχολογικές διεργασίες καταγράφονται κατά τη χρήση. Τι είναι αυτό που καθιστά τη φιγούρα του Φάουστ, ήρωα που, φαινομενικά. πούλησε την ψυχή του στο διάβολο σε αναζήτηση νεότητας, τόσο πανανθρώπινα κοινή; Ποια επίδραση έχει ο κινηματογράφος στον ανθρώπινο ψυχισμό; Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους εαυτούς μας στους ήρωες των κινηματογραφικών ταινιών και σε τι μπορεί να μας βοηθήσει αυτό, στο ταξίδι της αυτεπίγνωσης μας;

Μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του Κινηματογράφου, ανακαλύπτουμε πτυχές του κινηµατογραφικού σύµπαντος εντός μας και αντιλαμβανόμαστε ότι τελικά ο Φάουστ, ο ήρωας και αντιήρωας που εμπλέκεται σε περιπέτειες, παραδίνεται στον έρωτα και θρηνεί τις απώλειές του, είµαστε Εσύ κι Εγώ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Φάουστ δεν είναι µόνο εκείνος που πουλάει την ψυχή του στον διάβολο, προκειµένου να µείνει για πάντα νέος. Δεν αναζητά µόνο την αλήθεια και τη χαρά της ζωής. Δεν αρκείται στην αποπλάνηση της Μαργαρίτας και της Ωραίας Ελένης. Δεν τις εγκαταλείπει αλόγιστα. Είναι πολύ περισσότερα, γιατί ο Φάουστ είµαστε Εσύ κι Εγώ. Που απολαµβάνουµε τη ζωή, εµπλεκόµαστε σε περιπέτειες, παθιαζόµαστε µε τον έρωτα, θρηνούµε τις απώλειές µας και φροντίζουµε τις πληγές µας, προσπαθώντας να καταλάβουµε τον εαυτό µας.

Στην παρούσα µελέτη, ο πολυσχιδής Φάουστ λειτουργεί πολυεπίπεδα: στο θεωρητικό µέρος υιοθετούµε το φιλοσοφικό του πνεύµα, για να διερευνήσουµε τον τρόπο που επιδρά ο κινηµατογράφος στον ανθρώπινο ψυχισµό και τον καλλιεργεί, προκειµένου να αναπτυχθεί. Η επιστηµονική διάσταση του Φάουστ εντοπίζεται στο µεθοδολογικό µέρος, όπου καταγράφονται οι ψυχολογικές διεργασίες κατά τη χρήση κινηµατογραφικών ταινιών, στο πλαίσιο συνεδριών Cinematherapy ή Cinema Coaching, για να συστηµατοποιηθούν στα αντίστοιχα µοντέλα. Στα µάτια του Φάουστ στις οµώνυµες ταινίες, τα άτοµα που επισκέπτονται ψυχοθεραπευτές και οι coachees αντικρίζουν τις δικές τους αλήθειες στο εφαρµοσµένο µέρος. Τους παρακολουθούµε να αναγνωρίζουν στην κινηµατογραφική φιγούρα τις δικές τους ανάγκες κι

Τόσο το εξοικειωµένο αναγνωστικό κοινό, που θα αξιοποιήσει επαγγελµατικά την καταλυτική δύναµη την οποία διαθέτει ο Κινηματογράφος, όσο και το ευρύ κοινό που θα χρησιµοποιήσειτo βιβλίο ως μια μελέτη ψυχολογίας και αυτογνωσίας, θα ανακαλύψουν πτυχές του κινηµατογραφικού σύµπαντος εντός τους και θα αντιληφθούν ότι τελικά ο Φάουστ είµαστε όντως Εσύ κι Εγώ.

Συγγραφέας: Λίλιαν Τσιαβού

ISBN: 978-960-627-371-1

Αρ. σελίδων: 270

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Iwrite

https://www.iwrite.gr/bookstore/vivlio-autognosia-psychologia-
kinimatografos-o-faoust-ki-ego-ekdoseis-
iwrite/?fbclid=IwAR2BehrmcJ9s63a0Gkgx8mEGSSLXZzTyU7taxQ
pFfEpHI6mB1ODB4XG-XK4

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Δρ. Λίλιαν Τσιαβού ενδιαφέρθηκε για την ψυχαναλυτική προσέγγιση της λογοτεχνίας από τις προπτυχιακές σπουδές της στη Γερµανική Φιλολογία (Αθήνα), στην οποία εµβάθυνε στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της (Potsdam). Επέκτεινε τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στην ψυχαναλυτική προσέγγιση του κινηµατογράφου κάνοντας σπουδές στην Κινηµατογραφοθεραπεία και στον κινηµατογράφο. Είναι συγγραφέας και εισηγήτρια σε δύο προγράµµατα e-learning του ΕΚΠΑ που αφορούν την Κινηµατογραφοθεραπεία.

Έπειτα από πολύχρονη δραστηριότητα στον ακαδηµαϊκό χώρο, εκπαιδεύτηκε στο Personal Executive Coaching και είναι διαπιστευµένηCoach από τον International Coaching Federation (ICF). Συνδυάζοντας το ακαδηµαϊκό της παρελθόν µε την πορεία της στο Coaching, εφηύρε το εργαλείο του Cinema-Coaching, που ακολουθεί τα χνάρια του Cinema-Therapy, αξιοποιώντας τη µεταµορφωτική επίδραση του κινηµατογράφου πάνω στην επαγγελµατική και προσωπική.

3-Οι «Αγώνες Πείνας» αποτελούν το πρώτο βιβλίο της φανταστικής ομώνυμης σειράς Αγώνες Πείνας της συγγραφέως και σεναριογράφου Σούζαν Κόλλινς. Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Η μετάφραση ανήκει στην Τριάδα Πηνελόπη. Το πρώτο μέρος της καθηλωτικής δυστοπικής τριλογίας, που κατέκτησε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Λογοτεχνία Young adult στα καλύτερά της.

Πρωτότυπο, με αγωνία, ανατροπές κι εντάσεις, δράση και πολλή περιπέτεια. Προσεγμένης πλοκής και ξεχωριστών χαρακτήρων. Η επιβολή δύναμης της εξουσίας στον πεινασμένο και φτωχό πληθυσμό, με σκοπό την καταστολή του, την αποφυγή εξεγέρσεων, μα και την ψυχαγωγία της αριστοκρατίας. Μια έντονη κριτική του κοινωνικοπολιτικού συστήματος, μια επίθεση στον καπιταλισμό με «άρτο και θεάματα», με άμεση πρωτοπρόσωπη αφήγηση που θίγει τη δύναμη της θέλησης σ’ έναν δυστοπικό κόσμο όπου νέοι χρησιμοποιούνται προς τέρψη του πλούτου, την αυτοθυσία και την ανάγκη για επιβίωση. Για την αγάπη και τις χαμένες αξίες. Για την ελπίδα ενάντια στο φόβο. Για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: ΚΑΙ ΕΙΘΕ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΕΡ ΣΑΣ. ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ. ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ.

Σε μια σκοτεινή εκδοχή ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, δώδεκα αγόρια και δώδεκα κορίτσια αναγκάζονται να εμφανιστούν σ’ ένα ζωντανό τηλεοπτικό σόου, στους Αγώνες Πείνας. Υπάρχει μόνο ένας Όταν η δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν παίρνει τη θέση της αδελφής της στους Αγώνες, πιστεύει ότι δε θα τα καταφέρει. Αλλά η Κάτνις δεν έχει έρθει ποτέ ξανά αντιμέτωπη με τον θάνατο και δεν ξέρει ότι για εκείνη η επιβίωση είναι δεύτερη φύση. Το πρώτο μέρος της καθηλωτικής τριλογίας ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ, που κατέκτησε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Συγγραφέας: Σούζαν Κόλλινς

ISBN: 978-618-01-2275-6

Αρ. σελίδων: 376

Έτος έκδοσης: 2018

Εκδόσεις: Ψυχογιός

https://www.psichogios.gr/el/agwnes-peinas-
1.html?fbclid=IwAR2q9j5LFarAChnX1nhHc7wuTsJMT7ylkekY66F
PJwPZmESGyzebOm18tZQ

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Σούζαν Κόλλινς γεννήθηκε το 1962 στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ζει μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε τη συγγραφική της καριέρα γράφοντας σενάρια για παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές. Η πρώτη της λογοτεχνική απόπειρα, μια σειρά για παιδιά με τίτλο The Underland Chronicles, τιμήθηκε με πληθώρα βραβείων, κυκλοφόρησε σε 21 χώρες και μπήκε στη λίστα των ευπώλητων βιβλίων των New York Times. Η επόμενη σειρά της, η τριλογία ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ, έγινε παγκόσμιο μπεστσέλερ.

Έχει κυκλοφορήσει σε πάνω από 56 χώρες και έχει μεταφραστεί σε 51 γλώσσες. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, ενώ μεταφέρθηκε με τεράστια επιτυχία στη μεγάλη οθόνη από τη Lionsgate. Μέχρι σήμερα τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν οι τρεις τίτλοι της τριλογίας: ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΦΩΤΙΑ, ΚΟΤΣΥΦΟΚΙΣΣΑ.

4-«Το πλήρωμα του χρόνου» ονομάζεται το τελευταίο παιδικό ανάγνωσμα της πολυγραφότατης συγγραφέως Μαρίας Ρουσάκη, μια κυκλοφορία των Εκδόσεων Ψυχογιός. Ανήκει στη σειρά Βατόμουρο (7-8 ετών) που άπτεται των ανθρώπινων σχέσεων. Η επιμέλεια είναι της Dominique Sandis και η εικονογράφηση της Emilia Konteu. Πρόκειται για μια αλληγορική ιστορία για τις απρόσμενες φουρτούνες της ζωής. Μια όμορφη ιστορία για όλα όσα περνάμε. Για τον χρόνο που έρχεται να μας γιατρέψει. Για τη βοήθεια της φιλίας.

Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη

ISBN: 978-618-01-4518-2

Αρ. σελίδων: 64

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ψυχογιός

https://www.psichogios.gr/el/to-plhrwma-toy-
xronoy.html?fbclid=IwAR3vuVuT_AVszlEFdJYbKD5rMsQglqaQqF
sV7MW1zTn6RQqPJnioEF_PSgQ

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Μαρία Ρουσάκη γεννήθηκε το 1974 στη Νέα Υόρκη και κατάγεται από την Αλαγονία Καλαμάτας. Με σπουδές στην κοινωνιολογία, έχει εργαστεί ως δημοιογράφος και μεταφράστρια. Το πρώτο της παιδικό βιβλίο εκδόθηκε το 2001 και ακολούθησαν περίπου 40 ακόμα. Έχει βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2002) και από το Oppenheim Toy Portοfolio (2003), ενώ βιβλία της ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας (2004 και 2006) και για το βραβείο του περιοδικού Αναγνώστης (2012, 2013 και 2014). Η ίδια ήταν υποψήφια για το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς 2017» τού περιοδικού Votre Beaute στην κατηγορία Συγγραφέας.

5- Το «Στόριζ και Νιουζ» είναι το νέο βιβλίο της εικονογράφου και συγγραφέως Λιάνας Δενεζάκη. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των οχτώ ετών. Ένας οδηγός για επίδοξους συγγραφείς και δημοσιογράφους. Για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν τις ιστορίες από τις ειδήσεις. Την αλήθεια από το ψέμα. Αλήθεια, εσύ μπορείς να βρεις την αλήθεια πίσω από κάθε ιστορία ή είδηση;

Στην πραγματικότητα, αυτό που είχε συμβεί ήταν... Τι; Τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν την δικιά τους εφημερίδα ιστοριών ή ειδήσεων, γράφοντας και σβήνοντας, γιατί ακόμα και μια μικρή μουτζούρα μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να γεννηθεί κάτι... Υπάρχουν λέξεις που ανοίγουν δρόμους κι άλλες που γκρεμίζουν γέφυρες. Λέξεις που αφηγούνται ιστορίες κι άλλες που μεταφέρουν ειδήσεις.

Η συγγραφέας και εικονογράφος, συλλογιζόμενη για τα fake news της εποχής, μας χαρίζει ακόμα ένα βιβλίο/ εφόδιο ανάπτυξης της κριτικής σκέψης μέσα από παιδικές ευχάριστες δραστηριότητες. Περιέχει αρκετές ενδιαφέρουσες ιστορίες, αληθινές ή μη, βασισμένες σε μια θεωρία αμεσότερης επικοινωνίας τώρα που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εισβάλει τόσο στη ζωή μας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Αλήθεια ή ψέματα; Υπάρχει τρόπος να ξεχωρίζουμε τις αληθινές από τις ψεύτικες πληροφορίες; Την απάντηση θα τη δώσουν τα ίδια τα παιδιά γράφοντας τα δικά τους στόριζ και νιουζ. Γιατί υπάρχουν πολλών ειδών ιστορίες. Κάποιες ιστορίες μπορεί να γίνουν ειδήσεις. Όμως δεν είναι όλες οι ιστορίες αληθινές, όπως αληθινές δεν είναι και όλες οι ειδήσεις. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ψευδών ειδήσεων, δηλαδή fakenews.Ένας οδηγός για επίδοξους συγγραφείς και δημοσιογράφους. Για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν τις ιστορίες από τις ειδήσεις. Την αλήθεια από το ψέμα.

Συγγραφέας: Λιάνα Δενεζάκη

ISBN: 978-618-85980-0-3

Αρ. σελίδων: 52

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Κίτρινο Πατίνι

https://www.kitrinopatini.gr/eshop/storiz-kai-niouz/

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Λιάνα Δενεζάκη είναι συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων, συνιδρύτρια των εκδόσεων Κίτρινο Πατίνι και μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Έχει γράψει 23 βιβλία για παιδιά και ένα μυθιστόρημα ενηλίκων ενώ έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 250. Κάποια παραμύθια της κυκλοφορούν και σε άλλες γλώσσες. Τιμήθηκε με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου «Πηνελόπη Μαξίμου» για το βιβλίο «Ένας Γενναίος Σκύλος», εκδ. Λιβάνη και με το Βραβείο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας «Φανής Αποστολίδου» για το βιβλίο της «Μαρδούκ!», εκδ. Λιβάνη.

Ανήκει στη συντακτική ομάδα του «Μαγικού Κόσμου» που το 2013 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το βιβλίο της «Μαμά, φτιάξε μου μια μάγισσα» (εικαστικά: Κικι Περιβολάρη), εκδ. Κίτρινο Πατίνι συμπεριλήφθηκε στη Χρυσή Λίστα 2021 τoυElniplex.

Το 2015 επιλέχθηκε ως μία από τις 20 επιτυχημένες Ελληνίδες στον τομέα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 mirrors» που υλοποιήθηκε με τη σύμπραξη πέντε ευρωπαϊκών χωρών, και να παρουσιάσει την πορεία της στον τομέα της συγγραφής και της εικονογράφησης στο Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας Εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζωο… φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης». Κάθε χρόνο επισκέπτεται σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να συντονίσει εργαστήρια μυθοπλασίας και εικονογράφησης μέσα από το πρόγραμμα «Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο».

Παράλληλα συμμετέχει σε σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια επιμόρφωσης νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πάνω στη δημιουργική αξιοποίηση των βιβλίων στην τάξη και τη μυθοπλασία. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.