Στη Λάρισα θα βρεθούν σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, προκειμένου να παρουσιάσουν το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-27 της χώρας.

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο, θα παραστούν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι οι Περιφερειάρχες της χώρας. Στη νέα εποχή ανάπτυξης που ανοίγει για την Ελλάδα, η Θεσσαλία βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και η παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Προτεραιότητα για τη χώρα μας είναι η διπλή πρόκληση της πράσινης μετάβασης και του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας. Συνδυαστικά στην όλη προσπάθεια θα αξιοποιηθούν το Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Τα συνολικά ποσά που θα μετακινηθούν τα προσεχή χρόνια αναμένεται να φτάσουν τα 77 δισ. και είναι ικανά, με σωστή διαχείριση, να αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Οι πρώτες προσκλήσεις για τα έργα του νέου ΕΣΠΑ αναμένεται να τρέξουν πριν το τέλος του νέου έτους.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr