Ο Τρικαλινός πρώην δικαστής και επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Αποστολάκης, είναι ο επικεφαλής του κόμματος «Νίκη» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η «Νίκη», κόμμα με έντονη απήχηση σε θρησκευτικούς κύκλους, έφτασε στο κατώφλι της Βουλής με ποσοστό 2,9% και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θεωρείται βέβαιο ότι στις προσεχείς εκλογές θα εισέλθει στο κοινοβούλιο.

Η παρουσία του Αποστολάκη στο δικαστικό Σώμα κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ήταν ο εφέτης και πρόεδρος του δικαστηρίου που είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη για διαφθορά τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaenimerosi.gr, ως Αρεοπαγίτης, ήταν ο ίδιος που πριν την αποχώρησή του από το Σώμα εισηγήθηκε την απαγόρευση των πλειστηριασμών από τα fund, απόφαση που ανατράπηκε από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο υποψήφιος της «Νίκης», που έλκει την καταγωγή του από τα Φάρσαλα, στη δήλωση υποψηφιότητάς του αναφέρει μεταξύ άλλων : ” Έχω ακόμη στα αυτιά μου την προτροπή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, «Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας απὸ τους τάφους… Αν οι Χριστιανοὶ δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοὶ θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφθούν…». Ξέρω ότι και οι άνθρωποι της «ΝΙΚΗΣ» σ’ αυτήν την προτροπή υπακούσαντες δίνουν τον αγώνα τους…”.

Κώστας Τόλης trikalaenimerosi.gr