Το αργότερο στις 9 το βράδυ την ημέρα των εκλογών θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της χώρας αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τον απολογισμό του έργου του στο υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Βορίδης τόνισε ότι οι φετινές εκλογές θα είναι πολύ… γρήγορες σε ότι αφορά την ασφαλή μετάδοση των αποτελεσμάτων καθώς όλοι οι εκλογικοί – δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είναι εφοδιασμένοι με τάπλετ όπου θα αναγράφουν τα αποτελέσματα του εκλογικού τους τμήματος και θα τα αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο υπουργείο το οποίο με την σειρά του θα τα ανακοινώνει και θα τα προσθέτει στο γενικό σύνολο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βορίδης με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας εκτιμάτε ότι από τις 8:30 ως τις 9 το βράδι της 21ης Μαϊου θα έχει ανακοινωθεί το 80% των αποτελεσμάτων των εκλογικών τμημάτων της χώρας γεγονός που θα δίνει την δυνατότητα για μια ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Επιπλέον ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στις φετινές εκλογές θα υπάρχει και ειδικός χώρος προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν χωρίς ταλαιπωρία και γρήγορα τα άτομα που έχουν πρόβλημα στην μετακίνηση.

Με πληροφορίες από athina984.gr