Με ηχηρό το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος, και πομπούς τις κορυφαίες εταιρείες στον ελλαδικό χώρο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, η τελετή Απονομής Βραβείων των νικητών των Energy Mastering Awards 2023.

Τα εν λόγω βραβεία αφορούν την ενεργειακή διαχείριση και την αειφορία των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση όλους όσοι οραματίζονται την επιχειρηματικότητα αναπόσπαστα συνδεδεμένη με πρακτικές που θα συμβάλλουν στην μείωση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική κρίση.

Η EXALCO συμμετείχε στα βραβεία μέσω της εταιρίας REDEX, μέλος του Ομίλου Κοπελούζου. Συγκεκριμένα, το τμήμα Ενεργειακών Υπηρεσιών που εξειδικεύεται σε Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας και Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς έθεσε την υποψηφιότητα και απέσπασε το WINNER βραβείο στην κατηγορία «Βιομηχανία/Αλουμινίου» για το έργο Έργο Βελτίωσης ποιότητας ηλεκτρικής ισχύος – Εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας (P.Q.O.S. Power Quality Optimization Systems) στο εργοστάσιο της EXALCO στη Θέση Κουλούρι Λάρισας, ένα έργο που απώτερο σκοπό έχει την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρία REDEX αναδείχθηκε ως «Energy Provider of the Year».

Στόχος των Energy Mastering Awards, είναι να αναγνωριστούν οι επιχειρήσεις, οργανισμοί και πάροχοι σχετικών υπηρεσιών και λύσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική πορεία στην επίτευξη υψηλής στάθμης προτύπων ενεργειακής διαχείρισης και έχουν δεσμευτεί ως προς κάποιους διαρκείς και φιλόδοξους στόχους για μελλοντική βελτίωση και βιώσιμη ανάπτυξη.