Μια θαυμάσια εκδρομή πραγματοποίησαν τα μέλη του Γ΄ παραρτήματος ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων την Πέμπτη 2/11/2023. Μια εκδρομή με αρκετούς και ενδιαφέροντες προορισμούς.

Κάνοντας μια στάση στον δρόμο για ξεκούραση και  καφέ φτάσαμε στον πρώτο προορισμό μας  που ήταν το Οχυρό Ρούπελ στις Σέρρες. Ήταν πραγματικά για όλους όσοι πήγαιναν πρώτη φορά μια συγκλονιστική εμπειρία.

Η υποδοχή από τους στρατιώτες, η προθυμία, η ξενάγηση, όλα ήταν μοναδικά. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε στον στρατιώτη Παναγιώτη Αντωνιάδη  ο οποίος με την αμεσότητα και τις γνώσεις του μας κατατόπισε πλήρως για την ιστορία κατασκευής του,  τον σημαντικό ρόλο στο πόλεμο του 1940  και των ηρωισμό των Ελλήνων.  Αισθανθήκαμε δέος και υπερηφάνεια!!! Όλοι πρέπει να το επισκεφθούμε έστω και μια φορά!!!

Συνεχίσαμε την όμορφη εκδρομή μας με την επίσκεψή μας στο ξεχωριστό μοναστήρι της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηρόκαστρου. Το μεγαλοπρεπές ησυχαστήριο είναι ένα από τα πιο σημαντικά του Ελλαδικού χώρου με 45 μοναχές και τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτου Αλεξίου, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Ο επισκέπτης πραγματικά καθηλώνεται από την πανέμορφη θέα που αντικρύζει. Η λίμνη Κερκίνη ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο.

Δεχθήκαμε  επίσης την φιλοξενία των μοναχών δίνοντας μας  πληροφορίες για την Μονή και προσφέροντας μας καφέ και εδέσματα. Συγκινητικό ήταν ότι το μοναστήρι φιλοξενεί 12 μοναχές με Τρικαλινή καταγωγή.

Η επόμενη στάση μας ήταν στο χωριό Άνω Πορόια και συγκεκριμένα σε ταβέρνα στο κέντρο του χωριού, απολαμβάνοντας  τα όμορφα φθινοπωρινά χρώματα των δέντρων που υπήρχαν τριγύρω και την υπέροχη κουζίνα με το βουβαλίσιο κρέας αλλά και το ξακουστό καζάν ντιπί, με την ιδιαίτερη συνταγή.

Ολοκληρώνοντας την εκδρομή μας περάσαμε από τη Λίμνη Κερκίνη και κάνοντας μια τελευταία στάση για ξεκούραση επιστρέψαμε αργά το βράδυ γεμάτοι εμπειρίες, περισσότερες γνώσεις και πολύ όμορφα συναιθήματα!!!

Ήταν μια υπέροχη εκδρομή και είμαστε πανέτοιμοι για την επόμενη!!!

Ευχαριστούμε τα μέλη του Γ΄ Παραρτήματος για την συμμετοχή τους, το προσωπικό του ΚΑΠΗ και συγκεκριμένα την Κοινωνική Λειτουργό κα Ρίτα Θεμελή  και ην κα Γεωργία Σταμαδιάνου για την οργάνωση της εκδρομής αλλά και την εθελόντρια του ΕΕΣ κα Φανή  Κέλλα . Την εκδρομή συνόδευσαν επίσης τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής κα Ευαγγελία Κόγια  και κα Ζωή  Μπίνα. 

Εκ μέρους της συντονιστικής Επιτροπής του Γ’ Παραρτήματος ΚΑΠΗ Δήμου Τρικκαίων