Στις κάλπες προσήλθαν μαζικά την Κυριακή (3 Δεκεμβρίου) οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας για να εκλέξουν τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας για τα επόμενα χρόνια.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Νίκος Παλάσκας, «χαρακτηριστικό της διαδικασίας ήταν η μεγάλη συμμετοχή αφού περισσότεροι από 460 κτηνοτρόφοι προσήλθαν στον Τύρναβο για να ψηφίσουν. Επίσης αυτό που που προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι υπήρξαν πολλά νέα άτομα που ήλθαν να ψηφίσουν ενώ αρκετοί ήταν και οι νέοι σε ηλικία υποψήφιοι για τα όργανα της ομοσπονδίας.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται οι:

Τζιωρτζιώτη Νικολέτα (Τρίκαλα) 227 ψήφοι

Παλάσκας Νίκος (Λάρισα) 219

Παρλίτσης Ζήσης (Λάρισα) 218

Μπαλούκας Δημήτρης (Λάρισα) 218

Κουκόλης Ιωάννης (Λάρισα) 217

Καλόγηρος Κωνσταντίνος (Μαγνησία) 205

Βέρρας Αθανάσιος (Λάρισα) 205

Βραζιτίκος Χαράλαμπος (Λάρισα) 198

Αντωνίου Αναστάσιος (Λάρισα) 195

Ζιώζιας Νικόλαος (Λάρισα)194

Μπαρδανίκας Ιωάννης (Λάρισα) 193

Σπανογιάννης Στέλιος (Λάρισα) 186

Πατούνης Φώτης (Καρδίτσα) 28 (εκλέγεται λόγω ποσόστωσης).

Την επόμενη Παρασκευή (8/12/2023) θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο και θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος».

Χωρίς διοίκηση ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ δεν γίνονται έλεγχοι

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και ένα σχεδόν μήνα στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, εξαιτίας της απουσίας Διοίκησης στο φορέα για ένα σχεδόν μήνα οι έλεγχοι στην αγορά γάλακτος και κρέατος στη χώρα είναι ανύπαρκτοι. Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ αλλά και οι Έλληνες κτηνοτρόφοι έχουν επανειλημμένα ζητήσει το αυτονόητο δηλαδή το διορισμό διοίκησης.

Παρά επίσης τις συνεχείς οχλήσεις στο γραφείο του Υπουργού, καμία εξέλιξη δεν έχει προκύψει, γεγονός που οδήγησε σε παντελή ασυδοσία στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων και την εμπορία του κρέατος κατά το τελευταίο διάστημα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους Έλληνες καταναλωτές. Κατά τ’ άλλα το επιτελικό κράτος, για το οποίο τόσο πολύ κομπάζει η κυβέρνηση λειτουργεί άψογα.

Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση και το ΥπΑΑΤ να πράξουν το αυτονόητο (δηλαδή να διορίσουν διοίκηση στον ΕΛΓΟ), ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι έλεγχοι στην αγορά των γαλακτοκομικών και του κρέατος στη χώρα.

Σταύρος Παϊσιάδης (agrotypos.gr)