Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, όπου συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Δρ. Χαριτίνη Νέπκα, Ιατρό, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον κ. Κουρέτα για την εκλογή του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και του ευχήθηκε εγκαρδίως κάθε επιτυχία στο έργο του.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρέτας χαρακτήρισε μεγάλη τιμή και ευλογία τη συνάντηση του με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, δήλωσε χαρούμενος για τις πατρικές ευχές του και τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής, προκειμένου η πολύπαθη Θεσσαλία να σταθεί ξανά στα πόδια της και να αναπτυχθεί. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουρέτας πρότεινε στον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο την διοργάνωση ενός περιβαλλοντικού συνεδρίου στη Θεσσαλία τον Μάιο του 2025. Πρόταση που αρχικώς αποδέχτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με τις λεπτομέρειες του συνεδρίου να καθορίζονται στο προσεχές μέλλον.

«Με την σημερινή μου επίσκεψη στο Φανάρι, θέλησα, μαζί με την σύζυγο του να τιμήσουμε τον Παναγιώτατο για το πολυσήμαντο και αναγνωρισμένο παγκοσμίως έργο του, τον άοκνο αγώνα του για αρμονική και ειρηνική πανανθρώπινη συνύπαρξη, τη διαφύλαξη της Ορθόδοξης παράδοσης και την προάσπιση της απανταχού Ομογένειας. Με αφορμή το έντονο και διαχρονικό του ενδιαφέρον για το περιβάλλον, τις δράσεις του για τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες αποτελούν για όλους μας πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση, του πρότεινα την διοργάνωση ενός περιβαλλοντικού συνεδρίου στη Θεσσαλία τον Μάιο, με θέμα την κλιματική κρίση. Με ικανοποίηση διαπίστωσα πως αρχικά δήλωσε θετικός» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.  

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.