Με πρωτοβουλία του Δήμου Πύλης έχει ξεκινήσει η εκ νέου λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου στη Δημοτική Ενότητα Γαρδικίου Πύλης, στοχεύοντας στην οργανωμένη κάλυψη αναγκών των πολιτών της ορεινής περιοχής κατά τους θερινούς μήνες. Ο επαναπατρισμός των ντόπιων στις πατρογονικές οικίες, η αυξημένη παρουσία των επισκεπτών στην περιοχή, το δύσβατο ορεινό οδικό δίκτυο μετά τις καταστροφές του φυσικού φαινομένου Ντάνιελ και η δύσκολη πρόσβαση λόγω μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων σε μονάδες υγείας των αστικών κέντρων έχουν δημιουργήσει άμεση και επιτακτική ανάγκη για την επαναλειτουργία του Ιατρείου.

Ο Δήμος Πύλης, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και τα ιδιόμορφα χαρακτηριστικά της περιοχής, ενήργησε άμεσα ορίζοντας συμβασιούχο Ιατρό με ιδίους πόρους, την κα Ζωή Τσαγκαδοπούλου.

Η λειτουργία και οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες του Ιατρείου εποπτεύονται από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης, και Ιατρό Χαρά Καλιώρα. Την περασμένη εβδομάδα, η κα Καλιώρα επισκέφθηκε το Ιατρείο Γαρδικίου και αφού ενημερώθηκε από την Ιατρό Υπηρεσίας για τυχόν δυσκολίες, ως αρωγός και επιστημονικός σύμβουλος επί ιατρικών θεμάτων, παρείχε κατευθυντήριες οδηγίες για τις αρχές της εύρυθμης λειτουργίας του ιατρείου(εξοπλισμό και φαρμακευτικό υλικό) και την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών.

Κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να δέχονται ΆΜΕΣΑ πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα. Οι υγειονομικές υπηρεσίες παρέχονται επί 24ωρουμειώνοντας τον κίνδυνο για την υγεία. Η ιατρός είναι υπεύθυνη για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, καθώς και τη διασύνδεση με κατάλληλες υγειονομικές μονάδες, διατηρεί στοιχεία προσέλευσης των ασθενών, επικοινωνεί αδιαλείπτως με αρμόδιες υπηρεσίες τις ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων, όπως Κέντρο Υγείας Πύλης, Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Πύλης, Αστυνομικό Τμήμα Πύλης και Πυροσβεστικό Σώμα Πύλης. Το Αγροτικό Ιατρείο Γαρδικίου είναι εξοπλισμένο πλήρως με φαρμακευτικό υλικό, αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (ΑED), ηλεκτροκαρδιογράφο και συσκευή παροχής οξυγόνου για θεραπευτική χρήση.

Ο Δήμαρχος Πύλης κος Μαράβας Κώστας αφουγκράζεται, κατανοεί και ανταποκρίνεται στα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, με σύνθημα «Νοιαζόμαστε και είμαστε δίπλα στο συνάνθρωπο μας, γιατί ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ»