Αμεση η ανταπόκριση του Δημάρχου Τρικκαίων σε αίτημα μαθητών/τριών από το 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.

Οι 10 μαθητές και μαθήτριες από το Στ1 τμήμα του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων έθεσαν (την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023) ένα αίτημα στον Δήμαρχο Νίκο Σακκά: να βελτιωθούν οι υποδομές προσβασιμότητας στο σχολείο, προκειμένου να μπορούν να δέχονται πιο εύκολα επισκέψεις από τους φίλους τους, μαθητές του 7ου τμήματος του Ειδικού Σχολείου Τρικάλων.

Ο κ. Σακκάς, επισημαίνοντας ότι δύο ημέρες πριν τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δεσμεύτηκε για αυτοψία, προκειμένου να διευθετηθούν τα επιμέρους ζητήματα προσβασιμότητας που έθεσαν οι νέοι/ες πολίτες των Τρικάλων.

Εξάλλου, όπως υπενθύμισε ο Δήμαρχος, το συγκεκριμένο σχολείο έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «Αυλές Συμπερίληψης» που υλοποιείται από τον Δήμο Τρικκαίων και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί.

Η επίσκεψη αφορούσε αποκλειστικά στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά με την ευκαιρία, οι μαθητές και οι μαθήτριες θέλησαν να δώσουν το μήνυμα: Αγαπάμε τους φίλους μας (από το Ειδικό Σχολείο)! Τους ξεχωριστούς μας φίλους! Τους «διαφορετικούς» όπως συνηθίζουν να τους αποκαλούν οι άλλοι. Αυτούς, που άγγιξαν την ψυχή μας. Που μας βοήθησαν να δούμε πραγματικά, ποιοι είμαστε».

Επίσης μαθητής του σχολείου παρέδωσε ένα σκίτσο στον κ. Σακκά, ενώ ακολούθησε μια μικρή ξενάγηση σε θέματα λειτουργίας του Δήμου Τρικκαίων, από τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Θανάση Μιχαλάκη. Τους μαθητές και τισ μαθήτριες συνόδευαν οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί κ. Ολγα Καλλιάγρα και Ανθή Μουστάκα.

Aπό το γραφείο Τύπου