Πανηγυρικά και με την παρουσία πολυπληθών προσκυνητών εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, του Συμπολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου στην πόλη των Τρικάλων.

Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό της εορτής που τελέσθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος. Μαζί του συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ενώ έψαλλε εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε εγκαρδίως τους φιλοξενούμενους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος με απλότητα αναφέρθηκε εμπνευσμένα στο βίο του Αγίου Νικολάου.

Το βράδυ ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης και Προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας τέλεσε Ιερά Αγρυπνία.

Το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου 2023 τελέσθηκε πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Παναγιώτου Καλαμπάκα.

Στον πανηγυρικό της ημέρας Πρωτοσύγκελλος της ιεράς μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Σχίζας αναφέρθηκε εμπνευσμένα και εκτενώς στην μεγάλη μορφή του Αγίου Νικολάου.