Την Κυριακή 26/3/23 στην Λυγαριά μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) με την γραμματεία αγροτικών φορέων της ΝΔ με θέμα: " Τα πεπραγμένα της Ελληνικής Κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα 2019-2023- ΕΛΓΑ και προοπτικές του μέλλοντος"

Την έναρξη έκανε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Γιάννης Κουτσονάσιος ο οποίος δήλωσε ότι το έργο της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στον αγροτικό τομέα είναι θετικά μετρήσιμο την τετραετία 2019-2023 .

Χαιρετισμό έκαναν ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας, οι βουλευτές της ΝΔ Θανάσης Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρώην Βουλευτής και Νομάρχης Ηλίας Βλαχογιάννης, ο πολιτευτής Μικέλης Χατζηγάκης αυτοδιοικητικοί του Α’ και Β’ Βαθμού, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, το μέλος της γραμματείας αγροτικών φορέων Γιώργος Κυριάκης κ.α.

Επίσημοι ομιλητές ήταν:

-Κώστας Μπαγινέτας , Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών σχέσεων ΥΠΑΑΤ

-Παναγιώτης Χατζηνικολάου , Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΓΟ Δήμητρα

-Νίκος Δούκας , Σύμβουλος ΥΠΑΑΤ , πρ. Αντιπρόεδρος ΕΛΓΑ

Συντονιστής ο γραμματέας αγροτικών φορέων της ΝΔ Ανδρέας Καρασαρίνης.

Μερικά από τα πεπραγμένα της Ελληνικής Κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα -ΕΛΓΑ και οι προοπτικές του μέλλοντος είναι: Φορολογικά -ασφαλιστικά , ελληνοποιήσεις, συνεταιριστικό κίνημα - ομάδες παραγωγών , διεπαγγελματικές οργανώσεις, άδειες σταβλικών εγκαταστάσεων , ΕΛΓΑ , πρόγραμμα νέων αγροτών , ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί , ΚΑΠ κ.α.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Κουτσονάσιος αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες δήλωσε σίγουρος για την νίκη της ΝΔ στις εκλογές της άνοιξης με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.