Με ανακοίνωσή του το Μαιευτήριο Τρικάλων διευκρινίζει πως δεν διατηρεί, πλέον, συνεργασία με την εταιρία catering που εδρεύει στη Λαμία, η οποία παρείχε ακατάλληλα σχολικά γεύματα με αποτέλεσμα την μαζική τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητών από 7 διαφορετικά σχολεία στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του Μαιευτηρίου αναφέρει τα εξής: 

Την 21η -5 - 2024, αναρτήθηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «www.sdna.gr» δημοσίευμα, αφορούν εταιρεία μαζικής εστίασης & παρασκευής τροφίμων (catering), εδρεύουσας στην περιοχή της Λαμίας, η οποία, κατόπιν σχετικής καταγγελίας, που υποβλήθηκε, φέρεται πως διέθετε γεύματα, τα οποία ενείχαν σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους. Στο ως άνω δημοσίευμα αναφέρεται – μεταξύ άλλων – ότι το υποφαινόμενο Μαιευτήριο Τρικάλων, προμηθεύεται από την εν λόγω εταιρεία τα γεύματα, που προσφέρει στους ασθενείς αυτού.

Η κλινική μας, δια του παρόντος δελτίου τύπου, δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι η πράγματι προϋφιστάμενη συνεργασία μας με την εν λόγω εταιρεία μαζικής εστίασης έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα πολλούς μήνες προ του παρόντος γνωστοποιηθέντος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης συμβάντος και ότι ουδεμία ενεργή και παρούσα συνεργασία υφίσταται μεταξύ ημών. Η κλινική μας, έχοντας εξασφαλίσει συνεργασία με έτερη εταιρεία εστίασης, μεριμνά, φροντίζει και διασφαλίζει διαρκώς για την άριστη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της.