«Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση. Να αποδοθούν άμεσα σε όλους τους πλημμυροπαθείς τα 6.600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες, τις ζημιές σε οικοσκευή και τις απλές επισκευαστικές εργασίες στο νομό Τρικάλων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης, 23 βουλευτές του, με πρωτοβουλία της βουλευτού Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί, για τις περιοχές Αγία Κυριακή, Μεγάλα Καλύβια, Φωτάδα, Παραπόταμος, Γεωργανάδες, Φανερωμένη, Κεραμίδι και Βαλομάνδρι, η αποζημίωση θα δοθεί αυτοματοποιημένα χωρίς να απαιτείται αυτοψία από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ).

Παρόλα αυτά, η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων ξεχειλίζει, καθώς ένα μήνα σχεδόν μετά, δεν έχουν κατατεθεί τα 6.600 ευρώ, παρά μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών. Αναρωτιέται, επομένως, κανείς, πώς επιβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι, πώς αντιμετωπίζουν τα πρώτα έξοδα, πώς να βρουν το κουράγιο να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, όταν βλέπουν ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις ήταν χωρίς αντίκρισμα.

Γι’ αυτό καλούνται οι κ.κ. Υπουργοί να απαντήσουν: πόσοι είναι οι δικαιούχοι ανά Δημοτική Κοινότητα στο Ν. Τρικάλων, σε πόσους έχει κατατεθεί το ποσό των 6.600€ και πότε πρόκειται να κατατεθεί σε όλους τους δικαιούχους.

Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς:

Πόσοι είναι οι δικαιούχοι πλημμυροπαθείς ανά Δημοτική Κοινότητα από τις καθολικά πληγείσες περιοχές του νομού Τρικάλων;

Σε πόσους έχει αποδοθεί σε ένα μήνα το ποσό των 6.600 ευρώ, χωρίς αυτοψία από τη ΓΔΑΕΦΚ;

Πότε πρόκειται να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων στο σύνολό τους στις περιοχές Αγία Κυριακή, Μεγάλα Καλύβια, Φωτάδα, Παραπόταμος, Γεωργανάδες, Φανερωμένη, Κεραμίδι και Βαλομάνδρι ;

Πότε πρόκειται να πιστωθούν οι λογαριασμοί για το ποσό που δικαιούνται στις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν και που απαιτείται αυτοψία από τη ΓΔΑΕΦΚ ;