Θύμα επίθεσης έπεσε ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, όταν δέχθηκε χτυπήματα από ιδιώτη στο Κόκκινο Νερό, όταν συνεργεία του Δήμου βρέθηκαν σε δημόσιο χώρο στην περιοχή προκειμένου να τον καθαρίσουν. 

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής, με τον δήμαρχο της Αγιάς να κατευθύνεται με μώλωπες αρχικώς στο Κέντρο Υγείας Αγιάς και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.  

Ο δράστης συνελήφθη ενώ προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Αγιάς.

Aντώνης Γκουντάρας: "Οι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν"

"Οι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν. Ο Δημόσιος χώρος θα παραμείνει δημόσιος, οι ακτές θα παραμείνουν ελεύθερες και τα δικαιώματα των πολιτών ακέραια", αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε από καταπατητές στον οικισμό του Κόκκινου Νερού.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: 

"Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγιάς, όσο κι εγώ προσωπικά έχουμε την πάγια δέσμευση να προστατεύσουμε το χαρακτήρα του δημόσιου χώρου. Είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του ρόλου μας.

Οι παραλίες του Δήμου Αγιάς είναι τμήμα του δημόσιου χώρου, πρέπει να είναι ελεύθερες και όλοι οι πολίτες δικαιούνται να έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Αυτό το δικαίωμα των πολιτών είμαστε αποφασισμένοι και εκ του ρόλου μας, αλλά και εκ των πεποιθήσεων μας να το προστατεύσουμε με κάθε κόστος.

Η επίθεση που δέχθηκα σήμερα από καταπατητές του δημόσιου στον οικισμό του Κόκκινου Νερού, δεν ήταν απλώς μια επίθεση στο δήμαρχο και το θεσμό που εκπροσωπεί. Ήταν μια επίθεση στην αυτοδιοίκηση, στο δημόσιο χαρακτήρα των ακτών και εν τέλει, μια επίθεση στους ίδιους τους δημότες της Αγιάς, στους ίδιους τους πολίτες της χώρας.

Ευχαριστώ όλους τους δημότες της Αγιάς, τους συναδέλφους και τους φίλους από όλη την Ελλάδα για το ενδιαφέρον και τη στήριξη τους.

Οι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν. Ο Δημόσιος χώρος θα παραμείνει δημόσιος, οι ακτές θα παραμείνουν ελεύθερες και τα δικαιώματα των πολιτών ακέραια.

Σημ. Στις πρώτες τρεις φωτογραφίες φαίνεται πως είχε "καταντήσει" η περιοχή και στις δύο τελευταίες πως είναι πλέον σήμερα."

kosmoslarissa.gr