Τα πρώτα πρόστιμα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία επιβλήθηκαν την πρώτη μέρα ελέγχων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.
«Οι έλεγχοι σε ελληνικά προϊόντα, όπως η φέτα ΠΟΠ και το ελαιόλαδο, πολλαπλασιάζονται», δήλωσε ο κ. Σκρέκας, ανακοινώνοντας ευρήματα των ελέγχων:
1) Ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, διέθετε λάδι χύμα σε επαναγεμιζόμενες φιάλες. Πρόστιμο 500 ευρώ.
2) Εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, διέθετε φέτα ως ΠΟΠ Παρνασσού ενώ δεν ήταν. Παραπλάνηση καταναλωτή πρόστιμο 3.000.
3) Ξενοδοχείο στην Κυπαρισσία, διέθετε στο πρωινό χύμα λάδι. Πρόστιμο 500 ευρώ.
4) Εστιατόριο της Κυπαρισσίας , διέθετε λάδι χύμα στου πελάτες. Πρόστιμο 500 ευρώ.
5) Ξενοδοχείο στην Αθήνα, Διέθετε στο πρωινό χύμα λάδι. Πρόστιμο 500 ευρώ.
6) Εστιατόριο στην Αθήνα , στον τιμοκατάλογο στην χωριάτικη σαλάτα ανέγραφε φέτα Παρνασσού ενώ σε έρευνα πού έγινε στα ψυγεία ήταν άλλης προέλευσης. Παραπλάνηση πρόστιμο 3.000 ευρώ.
7) Εστιατόριο στην Αθήνα, στον τιμοκατάλογο φέτα Αμφιλοχίας στα ψυγεία και στα τιμολόγια λευκό τυρί. Παραπλάνηση πρόστιμο 3.000 ευρώ.
8) Εστιατόριο στην Αθήνα, στον τιμοκατάλογο έγραφε φέτα Μυτιλήνης ενώ έρευνα στα ψυγεία διαπίστωσε ότι υπήρχε άλλη. Παραπλάνηση 3.000 ευρώ.
«Είναι καθήκον μας να προστατέψουμε τα ελληνικά προϊόντα. Η παραπλάνηση καταναλωτών προκαλεί ζημιά τόσο στον καταναλωτή όσο και στην ελληνική παραγωγική βάση, στον αγρότη, στον κτηνοτρόφο, στην ελληνική μεταποίηση. Και αυτό θα σταματήσει», ξεκαθάρισε με αποφασιστικότητα ο Τρικαλινός Υπουργός