Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, την απλήρωτη προσφορά υπηρεσιών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια των πλημμυρών του περασμένου Σεπτέμβρη.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσαν σήμερα 18 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώντας τους Υπουργούς να απαντήσουν πότε θα εξοφληθούν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις για τις υπηρεσίες που προσέφεραν.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν οι ωφελούμενοι, δεκάδες ήταν οι επιχειρήσεις που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την αντιμετώπιση των καταστροφών, είτε μέσω της σίτισης (catering), είτε μέσω της φιλοξενίας (ξενοδοχεία), είτε θέτοντας τα μηχανήματά τους στη διάθεση των τοπικών αρχών του Ν. Τρικάλων. Έξι μήνες μετά λοιπόν και δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει ξεκινήσει η έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των ζημιών.

Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιούνται επαγγελματίες κι επιχειρήσεις που στάθηκαν αρωγοί κατά τη διάρκεια των πλημμυρών δίπλα σε όποιον το είχε ανάγκη, πού πήγαν αυτά τα χρήματα.