Ανοικτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024, από την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59, για όσους δικαιούχους και παρόχους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν την αίτησή τους πριν τη λήξη της προθεσμίας την περασμένη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως φέτος σημειώθηκε «βροχή» αιτήσεων καθώς υποβλήθηκαν σε λίγες μέρες 579.580 αιτήσεις για συνολικά 1.068.904 επιταγές, ενώ οι διαθέσιμες επιταγές για δικαιούχους και ωφελούμενους είναι 300.000.

Σημειώνεται πως την τελευταία μέρα των αιτήσεων υπήρξαν αρκετά παράπονα καθώς ήταν αρκετοί όσοι δεν μπόρεσαν λόγω δυσλειτουργικών στην πλατφόρμα να ολοκληρώσουν και να υποβάλλουν έγκαιρα την αίτησή τους, επειδή κυρίως η πλατφόρμα φαινόταν εκτός λειτουργίας.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.