Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed.,D.

Πέντε χρόνια είναι στο τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κοινωνία δεν είδε να λύνονται τα προβλήματά της, τα οποία, δυστυχώς, πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Η πλειοψηφία των πολιτών έχει γίνει μια ευάλωτη «ομάδα» η οποία εμπιστεύθηκε τον Πρωθυπουργό και το 2019 και το 2023, αλλά δεν είδε να υλοποιούνται οι προγραμματικές υποσχέσεις, ούτε να διορθώνονται τα καθημερινά κακώς κείμενα.

Έτσι σήμερα, που σχεδόν μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές, με πρωτοφανή κίνηση και αγωνία όλων των κομμάτων, για το τι θα βγάλει η κάλπη, ο Λαός παραμένει σχεδόν αδιάφορος και απελπισμένος.

Τα πάντα διακυβεύονται από την έλλειψη ικανού και αποτελεσματικού πολιτικού προσωπικού, ένα μέρος του οποίου έχει ως αιχμή του δόρατος το ψέμα, την προπαγάνδα, τις ψεύτικες και κατ’ επανάληψη δοθείσες υποσχέσεις και φυσικά την άλωση της εξουσίας με κάθε τρόπο, όχι βέβαια για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών, που θεωρούνται ως αριθμοί και όχι ως ανθρώπινες αξίες και ως πειθήνια όργανα στην βρώμικη πολιτική σκακιέρα.

Ακόμα και η τελευταία προεκλογική επιστολή του Πρωθυπουργού προς την Πρόεδρο της Ε.Ε. Ούρσουλα Φον Ντερ Λαεν, είναι ανίσχυρη, χωρίς βασικά επιχειρήματα και διαβρώνει τα εισοδήματα και τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Το οργανωμένο έγκλημα στην οικονομία, στην τάξη και το νόμο, στην ενέργεια και στην αλυσίδα τροφίμων στην εξωτερική πολιτική, στην Υγεία και στην Παιδεία, στην τραγωδία των Τεμπών και στην βιβλική καταστροφή της Θεσσαλίας, δεν τα αγγίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί είναι ανεπαρκής και επικίνδυνη.

Έτσι το πολιτικό σύστημα, εντός της χώρας αλλά και εκτός συνόρων, μοιάζει με κινούμενη άμμο, που κανένας δεν μπορεί να την προσδιορίσει μελλοντικά, αλλά ούτε και να σταματήσει τυχόν μεγάλες γαιοπολιτικές αλλαγές.

Πέντε χρόνια διακυβέρνησης με Μητσοτάκη και οι πολίτες δεν έμαθαν ποτέ την αλήθεια για όσα εγκλήματα γίνονται στην χώρα και γύρω μας.

Οι πολυεθνικές, που δρουν χωρίς κανόνες και νόμους, κερδίζουν δεκάδες και εκατοντάδες δις ευρώ από την διαφορά τιμής των προϊόντων από χώρα σε χώρα.

Γι’ αυτό έχουμε μια Ευρώπη που ζει με την φτώχεια, με τους πολέμους και η οποία Ε.Ε. επιδοτεί ακόμα και τον εξισλαμισμό των Ευρωπαίων, δίνοντας πολλά χρήματα σε σκοτεινές Μ.Κ.Ο. μουσουλμάνων ακόμα και του Σουλτάνο Ερντογάν.

Οι ατελείωτες ροές των εξτρεμιστών Μουσουλμάνων προς της Ε.Ε. είναι ο μοχλός, που σε λίγα χρόνια θα ανατρέψουν την κοινωνία, την θρησκεία και την Δημοκρατία στην Ευρώπη.

Τα «γκέτο», που σήμερα υπάρχουν σε Γαλλία, Αγγλία και στις Σκανδιναβικές χώρες δείχνουν το τέλος της ήρεμης, ανθρώπινης και πολιτισμένης Ευρώπης.

Βέβαια οι Έλληνες, νοιάζονται και για τα δικά τους προβλήματα και για το μεταναστευτικό και την υπογεννητικότητα και την οικονομία και την δημοκρατία και την Ορθοδοξία και για το τι είδους κοινωνία έχουμε.

Από οικονομικής και κοινωνικής άποψης υπάρχει άμεσος κίνδυνος Δημογραφικής κατάρρευσης της Ελλάδας αφού ο πληθυσμός θα μειωθεί κατά 1,5 εκατομμύριο μέχρι το 2050.

Δυστυχώς, η Ελλάδα έγινε γέφυρα παράνομης μετανάστευσης, αφού μόνο από την Λέσβο, μετακινήθηκαν τα τελευταία χρόνια, 300.000 λαθρομετανάστες.

Οι Έλληνες ανησυχούν για την Ελληνοτουρκική προσέγγιση, γιατί δεν φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και γιατί η Τουρκία βάζει κάθε φορά και νέο θέμα στην ατζέντα.

Υπάρχει μία πτώση την Τουρκικών τόνων αλλά δεν υφίσταται καμία αλλαγή στις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας. Ακόμα και η Κύπρος … στενάζει πενήντα χρόνια κάτω από τον Τουρκικό … ΖΥΓΟ.

Όταν οι Χριστιανικές Εκκλησίες στην Τουρκία γίνονται Τζαμιά και δεν κουνιέται ούτε… φύλλο από την Δύση, τότε πρέπει να ‘μαστε ανήσυχοι.

Πάντως, η Εξωτερική Πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων ήταν …κοντόφθαλμη και ανεπιτυχής, αφού και ο Ράμα δεν μας πολυσκέπτεται και ο οποίος είναι όργανο του Ερντογάν.

Στα Σκόπια η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος, ορκίστηκε με το όνομα «Μακεδονία» και ο Κρίστιαν Μιττσοσκι, νέος Πρωθυπουργός, δήλωσε προκλητικά ότι «είναι συνταγματικό δικαίωμα να αποκαλούμε την χώρα μας, όπως θέλουμε και εάν έχει πρόβλημα η Ελλάδα να πάει στο Δικαστήριο της Γάχης».

Έτσι οι φιέστες του ΣΥΡΙΖΑ – ΤΣΙΠΡΑ, για την επαίσχυντη συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ και οι προεκλογικές δηλώσεις το 2019 του Μητσοτάκη, ότι θα αλλάξει την συμφωνία, πήγαν περίπατο.

Μετά το 2019 ο Πρωθυπουργός έλεγε τα αντίθετα ότι «πρέπει να τηρούνται οι διεθνείς συμφωνίες».

Ο «κολοτούμπας» Κυριάκος Μητσοτάκης ας φάει τώρα από το… φαγητό που … μαγείρεψε.

Πυκνώνουν τα σύννεφα και από Βορρά και από Ανατολάς και δυστυχώς «είμαστε ανάδελφο γένος», όπως έλεγε κάποτε ο Σαρτζετάκης.

Γεγονός είναι ότι και μέσα δεν πάμε καλά.

Έχουμε εκλογές με μια αδιάφορη κοινωνία, όπου το 50% των πολιτών δεν προσέρχεται στις κάλπες και μία … αυτοδύναμη κυβέρνηση με 20% και με 157 βουλευτές, που ενδιαφέρονται μόνο για το πολιτικό τους «τομάρι» και ούτε λίγο ούτε πολύ συμπεριφέρονται σαν «κότες».

Όσο για το «χριστιανόμετρο» του Μητσοτάκη ας θυμηθεί, πως επι Σύριζα, που αυτός ήταν επικεφαλής της Ν.Δ., έλεγε ότι θα ψήφιζε τον νόμο για χωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος, εάν ο Τσίπρας τον έφερε στην Βουλή.

Ο Πρωθυπουργός είναι διώκτης της Εκκλησίας, με τον «Γάμο» και δεν τον σώζει κανένας.

Πολέμησε την Εκκλησία ανατρέποντας Αρχές και Αξίες της Ορθοδοξίας και ψήφισε τον «Γάμο» των ομοφυλοφίλων δηλ. τον γάμο του «Μήτρου και τον Κίτσιου» και τις «Κωστάντος με την Βασίλω», προκειμένου να … λύσει και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας…!

Ο Λαός γνωρίζει πως ούτε το «Χριστιανόμετρο» έχει βρεθεί αλλά «ούτε και το Βλακόμετρο».

Όσο για τον Νέο Ε.Σ.Υ., που θα φτιάξει ο Πρωθυπουργός και θα ναι και … ελκυστικό, κανένας δεν το πιστεύει.

Το Ε.Σ.Υ. το διέλυσε και Γιατρός με 1180 ευρώ τον μήνα δεν πηγαίνει στο Δημόσιο, την ώρα που τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, που μπαίνουν σε κρατικές θέσεις με απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου, μερικές φορές, παίρνουν 2500 ευρώ τον μήνα.

Μεγάλη κουβέντα, είπε ο Σέρκος Χαρουτουνιάν, πρώην Πρόεδρος του ΕΛΓΟ και εκλεκτός του Μητσοτάκη, που προχθές υπέβαλε την παραίτηση και τα … μούντζωσε και … έφυγε. Είπε για τον Αυγενάκη, ότι «στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης λειτουργεί ένα σύστημα κολλητών ημετέρων».

Ο άνθρωπος αυτός αρνήθηκε να αναθέσει απ’ ευθείας έργα σε παιδιά του κομματικού σωλήνα της Ν.Δ. Το … «απόστημα», που λέγεται Ν.Δ., άρχισε να βρωμάει.

Βέβαια ο κρατικός μηχανισμός και τα Υπουργεία γέμισαν με κρητικά ονόματα που τελειώνουν σε …. ΑΚΗΣ, Αυγενάκης, Γιατρομανολάκης, Σκυλακάκης και πάει λέγοντας.

Για να μάθει ο Λαός και για το πώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη, πλην εξαιρέσεων, σε Ελλάδα, έχει γραφεί ότι ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, υπέβαλε ένσταση για θέματα του Ιπποδρόμου και το Συμβούλιο της Επικρατείας όρισε δικάσιμο μέσα σε μία μέρα …., την στιγμή που εκκρεμούν υποθέσεις ίσως και πάνω από δέκα χρόνια.

Ήρθε η ώρα η ψηφοκαραμπίνα του Λαού να ανατρέψει την Διαπλοκή και της Διαφθορά και να μην κατηγορεί μόνο τους Άρχοντες, τους οποίους βγάζει όμως ο Λαός.

Ο μεγάλος Ιστορικός Θουκυδίδης έλεγε «ου τοις άρχειν βουλομένοις μέμφομαι, αλλά τοις υπακούειν τοις ετοιμοτέρους ούσιν» δηλ, δεν κατηγορώ, για τα κακώς έχοντα τους κυβερνώντες, αλλά αυτούς, που είναι πρόθυμοι να υπακούσουν, σε αυταρχικές και ολοκληρωτικές νοοτροπίες.