Στην συνάντηση της Γραμματείας αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας, που φιλοξενήθηκε από την ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων, παρουσία των κ.κ. Κώστα Μπαγινέτα, Γενικού Γραμματέα Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Χατζηνικολάου, Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Νίκου Δούκα, Συμβούλου Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ, και Ανδρέα Καρασαρίνη, Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, παρευρέθηκε η Βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα.

Η κ. Παπακώστα χαιρέτισε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ανάπτυξη της χώρας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων. «Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους φορείς και να δώσουμε μία νέα προοπτική στήριξης του αγροτικού και γεωργικού τομέα της χώρας μας».

Αναγνωρίζοντας την αγωνία του αγροκτηνοτροφικού κλάδου, ο οποίος επηρεάστηκε σημαντικά τόσο από την πανδημία, όσο και από την ενεργειακή κρίση, αλλά και τις συνεχείς αυξήσεις των αγροτικών εφοδίων, μίλησε για την αναγκαιότητα του διαλόγου μεταξύ των φορέων, ώστε να διακρίνονται τα κρίσιμα ζητήματα και να σχεδιάζονται οι κατάλληλες λύσεις προς ανακούφιση των επαγγελματιών του κλάδου, τους οποίους, μάλιστα χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής κοινωνίας. «Έχουμε κάνει ήδη τεράστια βήματα, όμως υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν».

Μιλώντας, τέλος, για το έργο της κυβέρνησης, η Βουλευτής είπε πως «είναι η μοίρα της Νέας Δημοκρατίας, να πορεύεται υπό αντίξοες συνθήκες και να τάσσεται κάθε φορά στη σωστή πλευρά της ιστορίας, να βάζει πλάτη, να μεταρρυθμίζει το κράτος, να θεραπεύει παθογένειες και στρεβλώσεις και να πηγαίνει τη χώρα μπροστά», ενώ κάλεσε όλους να στηρίξουν την «μοναδική προοπτική για τη χώρα», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.